NE-AM MUTAT LA ADRESA:   BDBNEWS.RO

Știri locale | Bârlad | Sursa ta zilnică de știri! - BDB NEWS

29 aprilie 2010

Casa de oaspeţi se transforma în creşă

(sursa:http://www.obiectivdevaslui.ro/)
Edilii bârlădeni intenţionează să înfiinţeze o nouă creşă în acest imobil.

Într-un viitor nu foarte îndepărtat, Bârladul va avea o nouă creşă de copii. Aceasta va fi înfiinţată şi va funcţiona într-una din cele mai cunoscute clădiri din oraş - fosta casă de oaspeţi (sau casa “Silvian”).
Decizia a fost luată în cadrul şedinţei de ieri a Consiliului Loca Bârladl. Deocamdată, consilierii
municipali au aprobat indicatorii tehnico-economici şi fişa de investiţii pentru acest obiectiv. Cel mai probabil, lucrările pentru recompartimentarea şi modernizarea acestei clădiri în funcţie de cerinţele pe care le impune o astfel de unitate de învăţământ vor demara în cursul anului viitor. Încă nu se ştie cât anume va costa, însă în mod cert este vorba despre o investiţie de câteva miliarde de lei vechi, bani ce vor fi suportaţi de la bugetul local.
Înfiinţarea unei noi
astfel de unităţi este justificată şi de cererea destul de mare, numărul populaţiei şcolare fiind în creştere în ultimii ani, iar grădiniţele şi căminele de copii existente sunt deja suprapopulate.
Casa “Silvian” a fost preluată de municipalitate în cursul anului trecut, după o serie de demersuri ce s-au întins pe o perioadă de câţiva ani. Imobilul a figurat în administrarea Muzeului “Vasile Pârvan” şi la un moment dat a fost revendicată de urmaşii foştilor proprietari. După îndelungi negocieri, cele două părţi au ajuns la un consens şi astfe municipalitatea a cumpărat imobilul contra sumei de şase miliarde de lei vechi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

BunaDimineataBarlad militeaza pentru exprimarea civilizata si isi rezerva dreptul de a sterge/edita comentariile care depasesc limitele limbajului civilizat, comit atacuri la persoana precum si comentariile cu tenta antisociala, caracter rasist sau xenofob. Comentatorii ce nu respecta conditile mai sus mentionate vor fi tratati ca atare.