NE-AM MUTAT LA ADRESA:   BDBNEWS.RO

Știri locale | Bârlad | Sursa ta zilnică de știri! - BDB NEWS

30 martie 2010

Stenograme VIII - Geoană ar fi intermediat o întâlnire între Voicu şi Maria Schutz

Mircea Geoană neagă orice intermediere nelegalăPreşedintele Senatului, Mircea Geoană, ar fi intermediat, în 2006, o întâlnire între vicepreşedintele PSD Dolj, Maria Schutz, şi senatorul Cătălin Voicu, potrivit unor surse de la Instanţa Supremă, citate de HotNews. Mircea Geoană neagă însă intermedierea. "Nu am intermediat niciodată o chestiune care sa fie nelegală", spune Geoană.Potrivit HotNews, informaţia rezultă chiar din cererea de arestare a senatorului Cătălin Voicu, trimisă la ICCJ, mai exact din nişte interceptări mai vechi, din dosarul Mariei Schutz.Potrivit cererii de arestare trimise de DNA la instanţa supremă, în 2006 ar fi avut loc un schimb de mesaje între Mircea Geoană şi Maria Schutz. Vicepreşedinta PSD Dolj s-ar fi plâns că e cercetată penal alături de alţi pesedişti, iar Geoană ar fi chemat-o la Bucureşti. Mai apoi, cei doi vorbesc la telefon, iar liderul PSD îi spune să vorbească direct cu senatorul Voicu şi îi dă numărul acestuia, sugerând că Voicu îi va rezolva problema, scriu jurnaliştii de la HotNews, care susţin că informaţiile rezultă din stenograma unor înregistrări ataşate dosarului Mariei Schutz.
"Haide, domnule. Nu am intermediat niciodată o chestiune care să fie nelegală. Invocă nişte minciuni ca de fiecare dată, nu niste sms-uri. Nu ştiu de unde au plecat astfel de informaţii", spune Geoană.
Maria Schutz a fost trimisă în judecată  pentru înşelăciune de DNA Oradea în decembrie 2007.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie judecă, marţi, propunerea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie de arestare preventivă a senatorului Cătălin Voicu, cerere care a fost înaintată instanţei vineri, 26 martie.

Pe de altă parte, senatorul Cătălin Voicu a cerut să fie audiat în plen, susţinând că hotărârea adoptată miercuri, 24 martie, pentru avizarea arestării sale, la cererea procurorilor, "este lovită de nulitate absolută", deoarece  a fost încălcat Regulamentul Senatului şi Constituţia, care precizează că parlamentarii "nu pot fi perchiziţionaţi, reţinuţi, ori arestaţi fără încuviinţarea camerei din care fac parte şi numai după ascultarea lor".

Mihai Dinu, unul dintre avocaţii lui Cătălin Voicu, a declarat luni, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde a fost pentru a studia dosarul cu propunerea de arestare a senatorului, că acesta nu s-a consultat cu avocaţii în privinţa cererii de reluare a votului din Senat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

BunaDimineataBarlad militeaza pentru exprimarea civilizata si isi rezerva dreptul de a sterge/edita comentariile care depasesc limitele limbajului civilizat, comit atacuri la persoana precum si comentariile cu tenta antisociala, caracter rasist sau xenofob. Comentatorii ce nu respecta conditile mai sus mentionate vor fi tratati ca atare.