NE-AM MUTAT LA ADRESA:   BDBNEWS.RO

Știri locale | Bârlad | Sursa ta zilnică de știri! - BDB NEWS

30 martie 2010

Psihiatrii din Vaslui ameninţă cu greva şi cer demisia ministrului Sănătăţii

Psihiatrii din Vaslui vor să facă grevă pentru că nu au medicamente pentru pacienţiPsihiatrii din Vaslui au rămas făr medicamente pentru pacienţi. Ei susţin că singurul vinovat pentru această situaţie este actualul ministru al sănătăţii, Attila Cseke şi cer demisia acestuia din fruntea ministerului Sănătăţii.
Psihiatrii din Vaslui vor să facă grevă pentru că nu au medicamente pentru pacienţi.


Psihiatrii vasluieni de la Spitalul Judeţean de Urgenţă ameninţă cu intrarea în grevă, fiind nemulţumuţi că nu au medicamente să-şi trateze pacienţii.

Şeful Secţiei de Psihiatrie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă este primul care vrea să recurgă la această formă de protest.
"Am cumpărat până acum din farmacii medicamentele necesare bolnavilor, dar situaţia nu mai poate continua astfel. De şase luni de zile facem eforturi disperate pentru a găsi medicamente. Rulajul în secţie este foarte mare, de aproximativ 400 de persoane pe lună. Avem nevoie de neuroleptice, antidepresive, anxiolitice, hipnotice. Nu poţi să asiguri urgenţele dacă nu ai aceste medicamente şi nu poţi să faci tratamente psihiatrice fără ele. Până acum mai aveam, dacă nu zece tipuri dintr-un antidepresiv, măcar un tip, două şi îl foloseam pe acela. Acum nu avem nimic. Doar ce am cumpărat din bani proprii", a spus doctorul Gheorghe Silvestrovici, arătând sacoşele cu medicamente cumpărate din farmacii.

Pe foile de observaţie ale pacienţilor, în dreptul tratamentelor, cadrele medicale au scris iniţiala "P", de la "Personal", adică, tratament neasigurat de spital. Medicul consideră că vinovată de acestă situaţie nu este conducerea spitalului, întrucât medicamentele necesare lipsesc din mai multe secţii ale unităţii medicale, pentru că banii alocaţi anul acesta spitalului sunt foarte puţini.

"Nu s-a ţinut cont de inflaţie, nu s-a ţinut cont de numărul mare de pacienţi, nu s-a ţinut cont de nimic. Vinovaţi sunt cei din conducerea sănătăţii, vinovat este actualul ministru, care a  fost de acord şi a semnat că este de acord cu un buget infim pentru sănătate. Cineva trebuie să răspundă pentru această situaţie şi, de aceea, eu îi cer ministrului să îşi dea demisia. În situaţii de criză, grupele vulnerabile ar trebui protejate, dar ceea ce se întâmplă acum este o mare nesimţire", a afirmat doctorul.

Şi medicii mai tineri s-au solidarizat cu şeful Secţiei de Psihiatrie şi spun că oricum nu îşi pot trata pacienţii pentru că nu au medicamentele necesare.

"Facem grevă fără să vrem, pentru că oricum nu avem cu ce să ne facem meseria. E ca şi cum am cere unei televiziuni să înregistreze imagini fără cameră de filmat sau unui redactor să-şi noteze ceea ce spunem noi fără pix şi fără reportofon. Un bolnav psihic pentru care nu există tratament este un pericol atât pentru el, cât şi pentru ceilalţi bolnavi şi pentru personalul medical", a spus doctorul Dragoş Vochin, un alt medic din cadrul Secţiei de Psihiatrie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

BunaDimineataBarlad militeaza pentru exprimarea civilizata si isi rezerva dreptul de a sterge/edita comentariile care depasesc limitele limbajului civilizat, comit atacuri la persoana precum si comentariile cu tenta antisociala, caracter rasist sau xenofob. Comentatorii ce nu respecta conditile mai sus mentionate vor fi tratati ca atare.