NE-AM MUTAT LA ADRESA:   BDBNEWS.RO

Știri locale | Bârlad | Sursa ta zilnică de știri! - BDB NEWS

17 martie 2010

Servicii preferentiale: Intenetul de la RDS "urca" mai greu dealul!


Stiti ce se intampla cand detii monopolul intr-un oras in ceea ce priveste furnizarea unui serviciu? Ti se urca la cap si ajungi in ipostaza filialei din Barlad a companiei RDS/RCS. Oferta lor de Internet suna in felul urmator:

"Super-viteza – pana la 100 Mb/s si trafic nelimitat. Fiber Link este noul tau internet pe fibra optica. Accelereaza la maxim".

Suna tentant nu? Ei bine, in realitate lucrurile nu stau deloc asa, sau cel putin nu pentru toate persoanele. Daca ai ghinionul sa stai la casa, pe Deal, sau in zona Podul Verde, de exemplu, Internetul furnizat de cei de la RDS este de-a dreptul execrabil...
Un cititor, care locuieste in aceasta zona si beneficiaza de serviciile RDS mi-a aratat contractul facut cu firma furnizoare de Internet. Latimea de banda este de 3 MB, iar download-ul merge foarte greu.
RDS Barlad ii ofera omului acest serviciu la pretul de 28 de lei. Asta e abonamentul lor minim. Aceasi 28 de lei pe care ii incaseaza si de la clientii care locuiesc la blocuri. Diferenta e ca, aceastia beneficiaza de viteza de Internet de aproape 20 de ori mai mare. Mai exact, pentru 28 de lei beneficiezi de o latime de banda de minimum 50 MB. Intrebarea care se ridica este, oare sefii acestei firme nu iau in deradere bietii oameni, care nu au nicio vina ca s-au stau la casa si nu la bloc?
O explicatie data de cei de la RDS este ca nu au infrastructura necesara pentru a oferi aceleasi servicii si celor de la case. Pai e logic, daca nu poti furniza serviciu la aceeasi calitate, da-l mai ieftin. Pietarul daca are cateva rosii mai strivite le da deoparte si le vinde mai ieftin.
Cei de la RDS profita de faptul ca, in Barlad, oamenii nu au de unde sa beneficieze de Internet din alta parte (lasand la o parte firmele de telefonie mobila care au niste preturi uriase). Pe acest considerent trag de oameni cat se poate.
Lucru cu care ne-am obisnuit de altfel.

P.S.
Am incercat sa obtin un punct de vedere de la directorul RDS/RCS Barlad, Gina Spiridon, insa aceasta nu a raspuns la telefon.(sursa:http://ionut-benea.blogspot.com/)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

BunaDimineataBarlad militeaza pentru exprimarea civilizata si isi rezerva dreptul de a sterge/edita comentariile care depasesc limitele limbajului civilizat, comit atacuri la persoana precum si comentariile cu tenta antisociala, caracter rasist sau xenofob. Comentatorii ce nu respecta conditile mai sus mentionate vor fi tratati ca atare.