NE-AM MUTAT LA ADRESA:   BDBNEWS.RO

Știri locale | Bârlad | Sursa ta zilnică de știri! - BDB NEWS

17 martie 2010

Campania "România prinde rădăcini" ajunge sâmbătă în judeţul Vaslui

Campania Campania socială "România prinde rădăcini", iniţiată de Realitatea TV, va ajunge sâmbătă, pentru împădurire, în Vaslui, al zecelea judeţ inclus în această iniţiativă."Sâmbătă, 20 martie, Realitatea TV, împreună cu Petrom, MaiMultVerde, Romsilva şi Consiliul Judeţean Vaslui, dar mai presus de orice împreună cu sutele de voluntari care şi-au anuntat prezenţa, va fi în satul Chiţcani, comuna Costeşti, judeţul Vaslui. Vor fi plantaţi 25.000 de puieţi pe o suprafaţă de 5 hectare pe care, în urmă cu câteva zeci de ani, era o padure seculară ce aparţinea Codrilor Vasluiului. Sâmbăta viitoare vor fi plantaţi puieţi din speciile: stejar, frasin, paltin, cires, tei, dar si arbuşti - sânger şi păducel", precizează reprezentanţii Realitatea TV...
Acţiunile din ziua împăduririi vor fi transmise în direct la Realitatea TV, în cadrul unor ediţii speciale realizate de Mihai Tatulici, iniţiatorul şi promotorul campaniei ajunse acum în premieră la Vaslui.
"Codrii Vasluiului au dispărut din istoria României numai în ultimul secol, după ce mai bine de jumătate de mileniu au respirat în inima Moldovei. Au rămas să acopere doar 13% din Vaslui, unul dintre cele mai sărace judeţe din ţară", spune Mihai Tatulici.

Autorităţile locale din judeţul Vaslui spun că, pentru 2010, îşi propun să regenereze circa 440 de hectare de pădure. "Ne bucurăm ca Realitatea TV a ales să sprijine şi proiectul nostru, prin intermediul campaniei 'România prinde rădăcini', prin plantarea cu voluntari a celor 5 hectare din apropierea satului Chiţcani. Cei care doresc să ne dea o mână de ajutor la plantarea puieţilor sunt aşteptaţi în satul Chiţcani, comuna Costeşti", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Vasile Mihalachi.

În ultimii doi ani, datorită campaniei "România prinde rădăcini", a fost împădurită, cu ajutorul partenerilor săi şi al voluntarilor, o suprafaţă totală de peste 55 de hectare, pe care au fost plantaţi circa 270.000 de puieţi.

"România prinde rădăcini" a început dupa inundaţiile care au afectat Moldova în vara anului 2008 şi este primul proiect social care trateaza atât cauzele, cât şi efectele unui dezastru ecologic. Campania face parte din programul de responzabilizare socială "Cod Verde", lansat de grupul Realitatea-Caţavencu şi care vizează implicarea activă în problemele de mediu. IAA Romania, Gala Societăţii Civile şi Gala "Oameni pentru oameni" au acordat campaniei, anul trecut, premiul pentru cel mai bun program comunitar desfăşurat în 2008.

Iniţiativa Realitatea TV este susţinută de Petrom şi se desfăşoară cu sprijinul Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva şi al organizaţiei neguvernamentale MaiMultVerde, în parteneriat cu consiliile locale şi judetene.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

BunaDimineataBarlad militeaza pentru exprimarea civilizata si isi rezerva dreptul de a sterge/edita comentariile care depasesc limitele limbajului civilizat, comit atacuri la persoana precum si comentariile cu tenta antisociala, caracter rasist sau xenofob. Comentatorii ce nu respecta conditile mai sus mentionate vor fi tratati ca atare.