NE-AM MUTAT LA ADRESA:   BDBNEWS.RO

Știri locale | Bârlad | Sursa ta zilnică de știri! - BDB NEWS

30 martie 2010

Percheziţii la 21 de locuinţe ale membrilor unor grupări specializate în infracţiuni informatice

Gruparea infracţională era specializată în infracţiuni informaticePoliţişti din cadrul BCCO Ploieşti, IJP şi SPIR Prahova, sub coordonarea unui procuror DIICOT - Serviciul Teritorial Ploieşti, au făcut, marţi dimineaţă, 21 percheziţii în Prahova şi în Bucureşti, la locuinţele membrilor a două grupări specializate în săvârşirea de infracţiuni informatice. Gruparea infracţională era specializată în infracţiuni informatice.
La acţiune au participat aproximativ 200 de poliţişti şi jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Intervenţie a Jandarmeriei "Matei Basarab" din Ploieşti şi I.J.J. Prahova. În una dintre locuinţele percheziţionate funcţiona un cazinou improvizat, se arată într-un comunicat al DIICOT.


În urma acţiunii de marţi, procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Ploieşti, împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul BCCO Ploieşti, IJP şi SPIR Prahova au destructurat două grupuri infracţionale organizate specializate în săvârşirea de infracţiuni informatice şi falsificarea de mijloace de plată electronică, se mai arată în comunicatul DIICOT.

Potrivit comunicatului, în perioada 2008-2010, cele două grupuri infracţionale organizate au acţionat pe teritoriul mai multor ţări  ale Uniunii Europene şi în  Australia, făcând schimb de date informatice, echipamente şi programe informatice obţinute ilegal, sprijinindu-se reciproc în desfăşurarea activităţilor infracţionale, prejudiciul produs fiind de aproximativ 600.000 euro.

Liderii celor două grupări sunt Bârsan Nicolai, unul din locotenenţii lui Ion Clămparu şi Manea Nicolae, ambele persoane fiind lideri importanţi ai lumii interlope prahovene. Bârsan Nicolai a mai fost anterior condamnat la o pedeapsă de 6 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de persoane, se mai arată în comunicat.

La sediul DIICOT Ploieşti au fost conduse pentru audiere 35 de persoane. Procurorii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de iniţiere şi constituire a unui grup infracţional organizat, acces ilegal la sisteme informatice, deţinere de echipamente în vederea falsificării de instrumente de plată electronice, falsificarea şi punerea în circulaţie a instrumentelor de plată electronice.

În vederea completării materialului probator au fost solicitate şi efectuate comisii rogatorii cu autorităţile judiciare din Cehia, Portugalia, Belgia, Olanda, Grecia, Polonia şi Australia, se menţionează în comunicatul DIICOT.

Cercetările continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

BunaDimineataBarlad militeaza pentru exprimarea civilizata si isi rezerva dreptul de a sterge/edita comentariile care depasesc limitele limbajului civilizat, comit atacuri la persoana precum si comentariile cu tenta antisociala, caracter rasist sau xenofob. Comentatorii ce nu respecta conditile mai sus mentionate vor fi tratati ca atare.