NE-AM MUTAT LA ADRESA:   BDBNEWS.RO

Știri locale | Bârlad | Sursa ta zilnică de știri! - BDB NEWS

30 martie 2010

ÎCCJ a dispus arestarea lui Cătălin Voicu, pentru 30 de zile

Cătălin Voicu a primit mandat de arestare preventivăCătălin Voicu a primit mandat de arestare preventivăÎnalta Curte de Casaţie şi Justiţie a judecat, marţi,  propunerea procurorilor DNA de arestare preventivă a senatorului Cătălin Voicu, cerere care a fost înaintată instanţei în 26 martie.Senatorul Cătălin Voicu urmează să fie înştiinţat de hotărârea instanţei şi dus în arestul Poliţiei Capitalei. Decizia instanţei nu este definitivă, dar este executorie, deci se pune în aplicare imediat. Dacă Voicu face recurs împotriva deciziei de arestare, iar acesta va fi admis, senatorul va fi pus în libertate. În cazul respingerii recursului, senatorul va petrece 30 de zile în arest preventiv, după care instanţa va decide dacă îi prelungeşte mandatul.

Magistratul Despina Mihai a judecat, marţi, timp de aproximativ patru ore, cererea DNA de arestare preventivă a senatorului Cătălin Voicu, cercetat pentru corupţie.

Şedinţa s-a ţinut cu uşile închise, presa neavând acces în sală. Potrivit procedurii, Cătălin Voicu a fost audiat doar în faţa judecătorului. După terminarea şedinţei de judecată, senatorul a părăsit sediul Înaltei Curţi, spunând că aşteaptă decizia instanţei şi nu face nicio declaraţie înainte de aceasta. Voicu nu a vrut să comenteze faptul că a intrat în ÎCCJ pe o intrare secundară.
Senatorul Cătălin Voicu a declarat marţi dimineaţă că merge cu  "sufletul deschis" la ÎCCJ, că nu are nimic de ascuns şi că este hotărât să demonteze "înseilătura de chestiuni" din dosarul său.
Propunerea de arestare a lui Voicu a fost înaintată instanţei de către DNA în 26 martie, după ce Senatul şi-a dat avizul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

BunaDimineataBarlad militeaza pentru exprimarea civilizata si isi rezerva dreptul de a sterge/edita comentariile care depasesc limitele limbajului civilizat, comit atacuri la persoana precum si comentariile cu tenta antisociala, caracter rasist sau xenofob. Comentatorii ce nu respecta conditile mai sus mentionate vor fi tratati ca atare.