NE-AM MUTAT LA ADRESA:   BDBNEWS.RO

Știri locale | Bârlad | Sursa ta zilnică de știri! - BDB NEWS

31 martie 2010

Lider nou la SL “Rulmentul”

Vasile Roşca a fost ales preşedinte al Sindicatului Liber “Rulmentul”.(sursa:http://www.obiectivdevaslui.ro/)

De ieri, Sindicatul Liber (SL) “Rulmentul” de la SC Rulmenţi SA Bârlad are un nou preşedinte, în persoana lui Vasile Roşca, în vârstă de 56 de ani, maistru în cadrul Secţiei tratament - sculerie. Roşca s-a înscris în cursa pentru şefia sindicatului alături de Iulian Văsui, muncitor în Secţia montaj.
În cele din urmă, Roşca a fost desemnat câştigător, atrăgându-şi 535 de voturi, în timp ce contracandidatul său, Văsui, a acumulat doar 214. Prin urmare, Roşca este cele care va ţine frâiele celui mai puternic sindicat din Rulmenţi SA pentru următorii patru ani.

Astăzi, consiliul de conducere al SL “Rulmentul” va valida mandatul noului preşedinte, după care va alege şi cele două persoane care vor ocupa funcţiile de secretar. Actualmente, acestea sunt ocupate de Dumitru Manoilă (cel care are şi funcţia de vicepreşedinte) şi Ion Tănase.
Alegerile de la SL “Rulmentul” au fost provocate de demisia lui Mircea Mihai, cel care s-a aflat în fruntea organizaţiei pentru ultimii doi ani. Nemulţumiţi de prestaţia actualei conduceri, în rândul salariaţilor a apărut un val de tensiuni care a provocat în cele din urmă demisia preşedintelui.
Nici alegerile desfăşurate luni, 29 martie, nu au fost lipsite de evenimente. O parte dintre salariaţii de la Secţia strungărie au boicotat alegerile în semn de protest faţă de faptul că al lor coleg, Ioan Siminescu, nu a fost acceptat să candideze pentru preşedinţia sindicatului. De altfel, actuala conducere a organizaţiei a decis eliminarea din cadrul organizaţiei a lui Siminescu pe motiv că ar fi încălcat statutul. Acest lucru a fost contestat de Siminescu care este hotărât să acţioneze în instanţă sindicatul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

BunaDimineataBarlad militeaza pentru exprimarea civilizata si isi rezerva dreptul de a sterge/edita comentariile care depasesc limitele limbajului civilizat, comit atacuri la persoana precum si comentariile cu tenta antisociala, caracter rasist sau xenofob. Comentatorii ce nu respecta conditile mai sus mentionate vor fi tratati ca atare.