NE-AM MUTAT LA ADRESA:   BDBNEWS.RO

Știri locale | Bârlad | Sursa ta zilnică de știri! - BDB NEWS

25 februarie 2010

Suflu tânăr la Biblioteca “Belloescu”

 2010-02-15
Fotoliul pe care l-a ocupat în ultimii 23 de ani Toni Iosipescu la Biblioteca Municipală Bârlad a fost preluat din această lună de Mariana Negru.

Biblioteca Municipală “Stroe Belloescu” Bârlad are din această lună un nou director. Mariana Negru a preluat, interimar, frâiele conducerii de la Toni Iosipescu, cea care a ocupat funcţia de conducere în ultimii 23 de ani. Schimbarea a fost propusă de Consiliul Local, instituţia de cultură fiindu-i subordonată. Noul director a fost ales din cadrul colectivului unităţii, fiind una dintre cele trei salariate cu studii superioare. După deblocarea posturilor din sistemul bugetar, funcţia va fi scoasă la concurs.

Mariana Negru are 33 de ani şi este salariata bibliotecii din 2002. Este absolventa unui colegiu sanitar şi a Facultăţii de ştiinţe economice, specializarea Managementul afacerilor. Având în spate experienţa de bibliotecar, i-a fost foarte uşor să se acomodeze cu noile atribuţii. A făcut deja o serie de schimbări şi are o sumedenie de planuri de viitor.
“Vreau să-i implic pe toţi colegii mei, fiecare din noi să aibă ocazia să iasă în evidenţă cu ceva. Pentru a atrage mai mulţi cititori, vom organiza evenimente culturale în cadrul cărora să-i promovăm pe tinerii din oraşul nostru. Aveam olimpici, avem adolescenţi preocupaţi de literatură şi ştiinţă, avem medici tineri, preoţi tineri etc care nu sunt suficient de cunoscuţi. Vom organiza colocvii şi întruniri pe teme diferite şi în locaţii diferite. Am avut neplăcuta supriză să aflu că sunt liceeni care nu au intrat niciodată în bibliotecă, sunt bârlădeni care nu ştiu că avem mai multe sedii. Ca să nu mai vorbesc de faptul că mulţi nu ştiu că avem în sălile de lectură calculatoare conectate la internet”, ne-a declarat tânăra directoare.
Ea a iniţiat deja parteneriate cu instituţiile de învăţământ din urbe, cu propunerea de a le găzdui şi organiza evenimentele importante: lansări de carte, de reviste şcolare, înmânări premii, şezători literare etc.
Toni Iosipescu are 63 de ani şi, la începutul acestei luni, şi-a depus dosarul în vederea pensionării. Totodată, a intrat în concediu de odihnă, care se va prelungi, probabil, până când va primi decizia de pensionare.
Numirea Marianei Negru în această funcţie i-a luat prin surprindere pe mulţi. De mai bine de un an, se vehiculau tot felul de nume din afara instituţiei ca fiind vizate pentru acest
fotoliu.

5 comentarii:

  1. Oare e un suflu suficient de tanar pentru "o sonata de Shekspir" ? (exprimarea d-sale)

    Atasatul cultural japonez xoxoxo

    RăspundețiȘtergere
  2. Sper sa ramana doar interimar si mai sper ca Biblioteca "Stroe S. Belloescu" sa redevina acel locas de cultura care a fost odata.
    Biblioteca are colectii cu valoare de patrimoniu, colectii rare si este o adevarata bijuterie a Barladului.
    Cu regret trebuie sa spun ca a beneficiat de management defectuos si mi-as dori sa nu se mai intample asta.
    Da, toata lumea isi doreste un suflu nou dar nu bazat pe influiente ci pe profesionalism.

    RăspundețiȘtergere
  3. http://www.youtube.com/watch?v=F8-HjoVolC8&feature=rec-LGOUT-exp_fresh+div-1r-2-HM

    RăspundețiȘtergere
  4. Biblioteca Belloescu trage de ceva ani sa moara. Si iat-o ingropata! Fosta directoare, acoperita de o mediocra si interesata conducere locala, a purtat nobletea barladenilor de adevarata cultura pe drumul catre cimitir. "Doamna" Iosipescu a distrus cartile si oamenii din lacas iar visul lui Belloescu a devenit cosmarul putinelor inimi culte. Fosta directoare a indepartat bibliotecarii cei mai valorosi, a distrus cartile prin neingrijire, a semnat fara scrupule si bun simt decesul acestei institutii.
    Noua directoare "aleasa" de acelasi consiliu barladean mediocru, corupt si anticultural nu are nici o calitate potrivita rolului spiritual pe care o Biblioteca trebuie sa-l impartaseasca orasului.

    RăspundețiȘtergere
  5. DIN LAC IN PUT AM CAZUT...S.O.S.! SOMNUL RATIUNII NASTE MONSTRI! CE FACETI domnilor CU ACEASTA INSTITUTIE DE CULTURA???? CHIAR TREBUIE SA CONDUCA POPII DIN UMBRA???? TREZITI-VA!!!

    RăspundețiȘtergere

BunaDimineataBarlad militeaza pentru exprimarea civilizata si isi rezerva dreptul de a sterge/edita comentariile care depasesc limitele limbajului civilizat, comit atacuri la persoana precum si comentariile cu tenta antisociala, caracter rasist sau xenofob. Comentatorii ce nu respecta conditile mai sus mentionate vor fi tratati ca atare.