NE-AM MUTAT LA ADRESA:   BDBNEWS.RO

Știri locale | Bârlad | Sursa ta zilnică de știri! - BDB NEWS

2 februarie 2010

Smecher de Barlad!


"Du-te-n mă-ta de poliţist"...Cam aşa i-a apostrofat Bogdan-Radu Tulpan, patronul SC Alexmon SRL Bârlad, pe politiştii care l-au oprit în trafic pentru un control de rutină. Poliţiştii au considerat că se întrunesc elementele constitutive ale infracţiunii de sfidare a organelor judiciare şi l-au trimis în judecată.

Vocabularul inadecvat, expresiile jignitoare condimentate cu obscenităţi la adresa unui poliţist bârlădean şi a instituţiei pe care o reprezenta, l-au transformat pe Bogdan-Radu Tulpan din mare patron în inculpat. Procurorii bârlădeni i-au întocmit rechizitoriul şi l-au trimis în judecată în ianuarie pentru săvârşirea infracţiunii de sfidare a organelor judiciare. Fapta este prevăzută în articolul 272, aliniatul 2 din Codul Penal şi se pedepseşte cu închisoarea.(sursa-obiectiv de vaslui)

Învinuitul are 33 de ani şi este patronul unui cunoscut lanţ de magazine din Bârlad, SC Alexmon SRL. Nu are antecedente penale, dar are şanse reale să se trezească cu un cazier de toată frumuseţea.
Scandalul dintre cele două părţi a plecat de la faptul că învinuitul a fost oprit în trafic pentru un control de rutină. Incidentul s-a petrecut pe 7 iulie, la ora 23.30. Bogdan Tulpan era la volanul unui X5 cu numărul de înmatriculare VS 11 YYY, împreună cu soţia.
Subinspectorul Cosmin Stângăcianu de la Poliţia Rutieră Bârlad i-a făcut semn să tragă pe dreapta şi după ce s-a prezentat şi i-a comunicat motivul opririi, i-a solicitat acestuia documentele la control. Totodată, i-a comunicat că va fi sancţionat contravenţional pentru că nu purta centura de siguranţă. În acel moment, învinuitul a început să-l insulte folosind expresii vulgare la adresa poliţistului şi a instituţiei care o reprezenta acesta. Mai mult, l-a ameninţat că prin relaţiile sale îl va schimba din funcţia pe care o ocupa în cadrul poliţiei. Atitudinea şoferului, şi mai ales cuvintele obscene, nu au fost pe placul “organelor” care au decis să-i întocmească dosar penal. La faţa locului au mai fost şi doi poliţişti din echipa de control, Ciprian Bordeianu şi Virgil Dumitraşcu, precum şi mai mulţi martori.
În timpul anchetei penale, inculpatul a negat că ar fi adresat injurii şi cuvinte obscene la adresa poliţiştilor şi a solicitat să fie audiată soţia sa, Gabriela. Întrucât declaraţia acesteia a fost considerată subiectivă, nu a fost luată în calcul. Nu la fel s-a întâmplat cu declaraţiile celorlalţi martori. În apărarea sa, învinuitul a susţinut că poliţiştii nu ar fi putut să observe dacă purta sau nu centura de siguranţă pentru că BMW-ul său este prevăzut cu geamuri fumurii.
Partea vătămată, subinspectorul Cosmin Stângăcianu, s-a constituit parte civilă în procesul penal şi a solicitat daune morale în valoare de 5.000 de lei.(sursa-obiectiv de vaslui)

Un comentariu:

BunaDimineataBarlad militeaza pentru exprimarea civilizata si isi rezerva dreptul de a sterge/edita comentariile care depasesc limitele limbajului civilizat, comit atacuri la persoana precum si comentariile cu tenta antisociala, caracter rasist sau xenofob. Comentatorii ce nu respecta conditile mai sus mentionate vor fi tratati ca atare.