NE-AM MUTAT LA ADRESA:   BDBNEWS.RO

Știri locale | Bârlad | Sursa ta zilnică de știri! - BDB NEWS

27 ianuarie 2010

Mentiune la desen, obtinuta în Japonia de un elev din Barlad

Local
Un elev de clasa a III-a, care învatã la Scoala nr. 5 “Principesa Elena Bibescu” Bârlad, a obtinut recent mentiune la un concurs international de desen desfãsurat în Japonia. Este un motiv de mândrie, mai ales cã din tarã au participat 1.768 de lucrãri, iar premiate au fost doar câteva.
Copilul se numeste Dragos Chirvase si este îndrumat atât la desen cât si la celelalte materii de învãtãtoarea Crina Bârgãu.
Numai datoritã acesteia Dragos a putut participa cu desene realizate la clasã la cea de-a X-a editie a concursului international. Din aceastã clasã au fost trimise 15 lucrãri de la cei mai talentati patru copii, dintre care patru îi apartin numai lui Dragos. Un singur desen al lui a fost apreciat de juriul concursului, respectiv o lucrare care are ca temã colegii de clasã. Perioada de înscriere a desenelor realizate pe hârtie a fost luna februarie 2009, însã jurizarea a avut loc la sfârsitul lunii mai, în preajma Zilei Internat ionale a Copilului. Ulterior, desenele câstigãtoare au fãcut obiectul unei expozitii, putând fi astfel admirate de cei interesat i. Concursul are ca grup tintã copiii între 7 si 15 ani si a reunit participanti din zeci de tãri din Europa, Asia si America. “Din discutiile cu foste colege de facultate am aflat de aceastã competitie de desen. Ulterior am intrat pe site-ul dedicat concursului, respectiv www.childrens-drawing.com, de unde am aflat conditiile si perioada de înscriere a desenelor. Este prima editie la care am participat si noi, si, din câte stiu eu, lucrarea lui Dragos este singura din Bârlad care a fost premiatã. De asemenea, vom mai participa si la editia a XI-a a concursului. Deja am selectionat câteva desene pe care în luna februarie le vom trimite în Japonia”, ne-a spus învãtãtoarea Crina Bârgãu. În plus, alãturi de celelalte lucrãri premiate din lume, desenul lui a a apãrut si într-un catalog dedicat câstigãtorilor, indiferent de premiile obtinute. Astfel, lucrarea “Colegii de clasã” a lui Dragos poate fi vãzutã alãturi de desene ale copiilor din Bulgaria, Ungaria, China, Japonia, Brazilia, Cehia, Grecia si multe alte tãri.

Un comentariu:

BunaDimineataBarlad militeaza pentru exprimarea civilizata si isi rezerva dreptul de a sterge/edita comentariile care depasesc limitele limbajului civilizat, comit atacuri la persoana precum si comentariile cu tenta antisociala, caracter rasist sau xenofob. Comentatorii ce nu respecta conditile mai sus mentionate vor fi tratati ca atare.