NE-AM MUTAT LA ADRESA:   BDBNEWS.RO

Știri locale | Bârlad | Sursa ta zilnică de știri! - BDB NEWS

27 iulie 2009

CFR Cluj, prima echipă din provincie care câştigă Supercupa României


CFR Cluj a devenit duminică prima echipă din provincie care câştigă Supercupa, după ce a învins la penalty-uri campioana Unirea Urziceni. La capătul timpului regulamentar scorul era egal, 1-1, însă la penalty-uri s-au impus elevii lui Conceicao, cu 3-2. Aceasta a fost prima Supercupă din istorie pe care au disputat-o două echipe din provincie şi a doua care s-a decis la loviturile de departajare, după cea din sezonul 2006-2007, atunci când Rapid a trecut de Dinamo, scor 7-6 (1-1 după timpul regulamentar de joc).
A 11-a Supercupă a României a început într-un anonimat total, doar câteva sute de spectatori preferând să vadă live, pe Giuleşti, confruntarea dintre campioana României şi deţinătoarea Cupei.

Inedita Supercupă din acest sezon, prima care s-a disputat între două echipe din provincie a început sub spectrul durităţilor. După doar două minute, arbitrul Georgian Ionescu a arătat deja două cartonaşe galbene, unul pentru CRF-istul Peralta, celălalt pentru noua achiziţie a Unirii, ex-stelistul Paraschiv, cei doi contrându-se la o fază care nu spunea nimic. Intenţia centralului de a stopa elanul celor două echipe, după perioada de cantonamente, nu a avut efectul scontat, iar clujenii puteau rămâne în 10, după doar trei minute. Căpitanul Cadu îi aplică un cot în gură lui Brandan, dar arbitrul nu vede faza.

Primul sfert de oră al partidei nu aduce nicio fază de joc, ci încă două cartonaşe pentru Unirea, unul la Bilaşco, pentru simularea unui penalty, altul lui Maftei, pentru o intrare tare, cu talpe înainte, la Deac. Până la pauză, trec în avantaj clujenii, la cartonaşe, dar şi pe tabelă. Mara şi Dani sunt îngălbeniţi şi ei de central, dar cu patru minute înainte de finalul primei reprize vine şi golul, după o fază fixă, "călcâiul lui Ahile" al ialomiţenilor.

Mara centrează perfect de pe stânga, iar Cadu reia imperial cu capul, din 8 metri, însă balonul îl loveşte şi pe Bordeanu în piept, înainte de a intra în plasa lui Grigore. Imediat după gol, Deac este şi el avertizat, iar Dan Petrescu este trimis de centralul partidei în tribunele din Giuleşti, din cauza protestelor.

Campioana reuşeşte însă să revină rapid în joc, la doar 5 minute de la reluare, după o fază la care meritul principal l-a avut ex-vasluianul Frunză. Mijlocaşul Unirii a executat magistral o lovitură liberă de la 25 de metri şi a pus mingea, cu mâna parcă, în vinclul porţii lui Nuno Claro. Până la final nu se mai întâmplă nimic pe tabelă, deşi clujenii au fost de două ori aproape de gol. Mai întâi prin Ruiz, care trimite puţin pe lângă bara din dreapta a lui Grigore, apoi prin nou-intratul Y. Kone, care loveşte transversala, după o reluare pretenţioasă, pe spate, din 10 metri.

După 90 de minute scorul a fost egal, 1-1, iar Supecupa a intrat în prelungiri. Nu se întâmplă nimic notabil în cele două reprize, cu excepţia eliminării lui Deac, cu cinci minute înainte de final, pentru al doilea galben, pentru o intrare tare la Bordeanu.

Trofeul merge la penalty-uri, unde câştigă CFR-ul, după o "loterie" mai puţin întâlnită, cu cinci ratări, şi în care cel mai important om al lui Conceicao a fost acelaşi Cadu, jucătorul care a transformat penalty-ul decisiv.

Scor final 4-3, după penalty-uri, iar CFR rămâne neînvinsă în istoria confruntărilor cu Unirea. Campioana va avea ocazia să mai încerce încă o dată să-şi ia revanşa, ce-i drept una palidă, în prima etapă a noului sezon, când cele două echipe se vor întâlni din nou.

3 comentarii:

  1. Pacat. Trebuia sa castige Unirea insa se vede, din nou, ca vântul bate acum pentru echipa din Cluj.

    RăspundețiȘtergere
  2. la cum au batut loviturile cei de la Unirea,isi merita soarta...sincer,am tinut cu Unirea,insa pacat ca nu au avut mai multa vointa!

    RăspundețiȘtergere

BunaDimineataBarlad militeaza pentru exprimarea civilizata si isi rezerva dreptul de a sterge/edita comentariile care depasesc limitele limbajului civilizat, comit atacuri la persoana precum si comentariile cu tenta antisociala, caracter rasist sau xenofob. Comentatorii ce nu respecta conditile mai sus mentionate vor fi tratati ca atare.