NE-AM MUTAT LA ADRESA:   BDBNEWS.RO

Știri locale | Bârlad | Sursa ta zilnică de știri! - BDB NEWS

18 iunie 2009

Fostul director CFR Mihai Necolaiciuc, arestat în Statele Unite, potrivit Palm Beach Post


Fostul director CFR Mihai Necolaiciuc a fost arestat în Statele Unite, conform Palm Beach Post. Necolaiciuc a fost reţinut miercuri de agenţii federali. El este acuzat că ar fi furat 111 milioane de dolari.
Agenţii Departamentului american pentru imigrări l-au arestat miercuri pe Mihai Necolaiciuc, căutat pentru delapidarea a milioane de dolari de la CFR. Oficialii au spus că a fost arestat pentru încălcarea legii privitoare la imigraţie, potrivit Palm Beach Post.

Nicole Navas, purtătoarea de cuvânt a serviciilor de imigraţie din Florida, a spus că singura informaţie pe care o poate confirma este că Necolaiciuc a fost arestat fiind acuzat de încălcarea legilor americane privitoare la imigraţie.

Necolaiciuc locuia într-un apartament din West Palm Beach de ani de zile.

Necolaiciuc era dat în urmărire generală din 2005

Mihai Necolaiciuc a fost director general al SNCFR din perioada iulie 2000 - octombrie 2003. El este cercetat, încă din 2004, în numeroase dosare penale. În 2005, fusese dat în urmărire generală.

Ziarul Cotidianul a scris zilele trecute că Mihai Necolaiciuc se află, din februarie 2007, în SUA, în Florida. Necolaiciuc deţinea două locuinţe în SUA, mai precis în Florida, una în Palm Beach şi cealaltă în Boca Roton, zone recunoscute ca fiind exclusiviste.

În ciuda numeroaselor solicitări din partea Interpol România, prin care li s-a cerut colegilor americani să-l identifice, să-l aresteze şi apoi să-l extrădeze pe Necolaiciuc, partea americană a refuzat orice dialog.

Prejudiciul pe care procurorii au reuşit să îl probeze în cazul lui Necolaiciuc se ridică la zeci de milioane de dolari. În 2007, Radu Berceanu, şi atunci ministru al Transporturilor, declara însă că paguba provocată de fostul şef al CFR SA este de peste un miliard de euro. Nu s-au găsit însă probe certe pentru această sumă.
Afacerile lui Necolaiciuc au reprezentat în mare parte achiziţii făcute de CFR la preţuri supraevaluate. Astfel, s-au cumpărat pilote la 12.000 lei bucata, lumânări la 500 de lei sau oglinzi ceare costau 4.800 de lei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

BunaDimineataBarlad militeaza pentru exprimarea civilizata si isi rezerva dreptul de a sterge/edita comentariile care depasesc limitele limbajului civilizat, comit atacuri la persoana precum si comentariile cu tenta antisociala, caracter rasist sau xenofob. Comentatorii ce nu respecta conditile mai sus mentionate vor fi tratati ca atare.