NE-AM MUTAT LA ADRESA:   BDBNEWS.RO

Știri locale | Bârlad | Sursa ta zilnică de știri! - BDB NEWS

28 februarie 2011

Sezatoare.Sau conferinta de presa.

http://gallery.agonia.net/data/media/41/sezatoare.jpgBarlad. Oras din provincie. Din punct de vedere economic exista prea putin pe harta Romaniei. Locul unde nu se intampla nimic, sau cand se intampla e doar pura intamplare. In rest, fiecare tine la traditii, din mosi-stramosi, la fel cum face si "elita" politica locala: organizeaza sezatori (n.a.: dex : ȘEZĂTOÁRE-Adunare la țară în timpul căreia se lucrează, se povestește și se glumește) saptamanale numite conferinte de presa.
Barladul are parte aproape saptamanal de cel putin o sezatoare cu iz politic, in care cate un protagonist isi prezinta punctele de vedere si maretele realizari.
Am glumit. Rectific: saptamanal un politician local face circ gratuit uitand cu desavarsire motivele pentru care a ajuns pe scaunul Senatului sau Camerei Deputatilor.Un oras intreg a ajuns sa fie martor fara voie la o mascarada fara margini pusa in scena de Adrian Solomon, deputat ales prin vot public de catre cetatenii Barladului.

Toate aceste adunari organizate(video) pe bani publici, sunt pura distractie pentru cei prezenti  iar pentru toti cei care ii privesc prin intermediul internetului sau Tv, nu induce decat o imensa cantitate de lipsa de respect. Cum de ce? Pentru ca un om care a fost ales sa reprezintele interesele unui intreg oras, nu are alte preocupari in timpul saptamanii decat sa gandeasca strategia si "glumele" pe care sa le expuna in conferinta de presa. Si se prezinta cu jucarii, destinate copiilor de la doi la cinci anisori, mimand penibil un teatru de papusi.

Nu putine si nu o data au iesit in evidenta manifestarile acestui deputat, cunoscute fiind si interpelarile de la microfonul Senatului sau C.D. Toate luarile de cuvant nu demonstreaza decat cunostintele in istorie, pe care nu i le contesta nimeni, si cele in materie de sezatori. Cam la fel e si la intrunirile de la Barlad: o "baba" povesteste iar celelalte asculta aproband cu naduf sau completand daca e nevoie. In toate conferintele, deputatul Solomon il ataca progresiv pe senatorul Vasile Pintilie. Nimic anormal din moment ce, cei doi sunt rivali politici  si mai mult, unul fiind in opozitie iar celalalt in partidul de guvernamant. Problema apare atunci cand unul din oamenii politici isi alege publicatiile care sa participe la conferinta de presa, iar ziaristii care nu ii "perie" partidul sau glumele pline de realizari, este invitat sa iasa pe usa. Pai de ce? Noi care nu va vrem deputat de Barlad domnule Solomon, putem sa va apucam de-o manuta si sa va aruncam afara din oras?

Libertatea presei ar trebui sa primeze iar criticile sa fie considerate constructive. Nu sa punem pumnul in gura si pastram in jur doar pe cei care aproba spiritul de turma. Partasi la toate acestea suntem cu totii, vrem sau nu, aprobam tacit actiunile acestui om fara sa avem personalitatea de a ne impune si exprima punctul de vedere fara temeri. Macar cei care se cred ziaristi, ceea ce la Barlad se pare ca nu prea mai sunt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

BunaDimineataBarlad militeaza pentru exprimarea civilizata si isi rezerva dreptul de a sterge/edita comentariile care depasesc limitele limbajului civilizat, comit atacuri la persoana precum si comentariile cu tenta antisociala, caracter rasist sau xenofob. Comentatorii ce nu respecta conditile mai sus mentionate vor fi tratati ca atare.