NE-AM MUTAT LA ADRESA:   BDBNEWS.RO

Știri locale | Bârlad | Sursa ta zilnică de știri! - BDB NEWS

8 februarie 2011

Minority Report sau Descinderi la frontiera

In urma cu cativa ani am vazut cu totii Minority Report avandu-l ca protagonist pe Tom Cruise. Actiunea filmului se bazeaza pe existenta unor fiinte dotate cu darul clarviziunii. Cei trei Vizionari pot vedea in viitor, dand detalii complete despre momentul, locul, victimele si autorii crimelor. Adica, criminalitatea era eradicata inca dinainte de a se petrece. Probabil ca si la noi e nevoie de macar un clarvazator care sa multumeasca politicienii ce tipa in gura mare ca actiunea "Descinderi la frontiere", trebuia sa aiba loc cu ani in urma si nu acum in pragul aderarii la spatiul Schengen.

Peste tot, in ziare, televiziuni, opozitia urla ca in gura de sarpe ca operatiunea de combatere a coruptiei din vami e tardiva. Adica nu e bine ca se intampla macar acum?...
Daca este sa discutam despre trecut, de ce atunci cand erau la putere nu au facut spectacol mediatic legat de coruptie? De ce de fiecare data cand un membru PSD, PNL este arestat se pune accent doar pe "comanda politica"? Dincolo de latura politica, acesti oameni au comis infractiuni si trebuiesc pedepsiti. Culoarea politica conteaza mai putin, sau e nevoie sa asteptam cate patru ani pentru a ajunge fiecare in fata procurorilor DNA?

Revenind la vamesi, privind din punctul de vedere al opozitiei, acesti oameni trebuiau arestati in urma cu vreo trei,patru ani si in acest fel era liniste. E ca si cum ai aresta pe cel care lucreaza in fabrica azi, pentru o presuspusa infractiune de peste cinci ani, atunci cand va fi victima unei disponibilizari sau concedieri.


Spiritul de "Gica Contra" e incredibil de dezvoltat in sanul partidelor de opozitie. Indiferent de actiunile puterii, replica vine imediat si nu neaparat trebuie sa fie la obiect. Nu se urmareste deloc punctul culminant, beneficiile sau dezavantajele, important e concursul de contre. Important e sa dai replica, nu conteaza cum si in ce fel, doar-doar sa fie punctat la scor ca pe ziua respectiva politicianul a mai pus un cui in perete...


Ar fi mult mai simplu daca cei din partidele de opozitie ar face ceva util pentru aceasta tara si nu contestarea fiecarii actiuni doar de dragul de a fi pe prima pagina si invitati zilnic la televiziuni. Istoria deocamdata le este in defavoare, tranzitia lor pe prima scena politica fiind deja arhicunoscuta. Ideile lor "bune" apar doar cand pierd cheia de la usa principala iar atunci cand o gasesc o ascund si folosesc doar intrarea din spate.

Lasati Justitia sa-si faca treaba, lasati pe mai tarziu identificarea infractorilor ca fiind  victime politice. Nu e nevoie si nu e deajuns o culoare politica sa scape pe cineva basma-curata. Frontiera tarii e asemeni gardului de la casa. Cand un om isi face casa, prima data isi ridica gardul. Cum sa ne fie bine cand gardurile sunt pline de gauri si pe poarta nu intra nimeni?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

BunaDimineataBarlad militeaza pentru exprimarea civilizata si isi rezerva dreptul de a sterge/edita comentariile care depasesc limitele limbajului civilizat, comit atacuri la persoana precum si comentariile cu tenta antisociala, caracter rasist sau xenofob. Comentatorii ce nu respecta conditile mai sus mentionate vor fi tratati ca atare.