NE-AM MUTAT LA ADRESA:   BDBNEWS.RO

Știri locale | Bârlad | Sursa ta zilnică de știri! - BDB NEWS

21 iulie 2010

Clauzele contractuale de fidelizare sunt abuzive.

http://www.uce.ro/wp-content/uploads/2008/03/tv-net-tel.jpgIncepand de ieri 19 iulie 2010,nici un furnizor de servicii din Romania care depinde de consumatori sub forma contractuala,nu mai poate impune clauze de fidelizare.Aici se face referire in mod direct sau indirect sau poate asa suntem tentati sa interpretam la marile firme de telefonie,internet si cablu tv.Legea 161/2010 din 19 iulie ne da dreptul tuturor sa rupem clauzele de fidelizare.


Serviciile despre care românii s-au informat cu precădere şi pentru care au depus cele mai multe reclamaţii sunt cele de telefonie mobilă şi televiziune, în special televiziune prin cablu. Cel mai puţin satisfăcuţi de modul cum au fost trataţi de personalul operatorilor se declară clienţii care au adresat reclamanţii şi sesizări în magazine - peste o treime dintre ei nu sunt mulţumiţi de felul în care personalul s-a ocupat de problema lor.
Un client nemulţumit înseamnă pierderi pentru o companie, mai ales că, pe timp de criză, clienţii au devenit mult mai precauţi atunci când urmează să facă o achiziţie. Pe lângă studierea ofertei, clienţii cer părerea cunoscuţilor, astfel că reclama negativă făcută de un client nemulţumit poate conduce la pierderea unui potenţial client.
Legea 161/2010 pentru modificarea art. 84 din Legea nr. 296/2004 privind Codul consumului si a Legii nr. 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele incheiate intre comercianti si consumatori


Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 497 din 19 iulie 2010

Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

Art. I
Articolul 84 din Legea nr. 296/2004 privind Codul consumului, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 224 din 24 martie 2008, se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 84
Dreptul consumatorului la denuntarea sau rezilierea contractului nu poate fi Anulat sau restrans de nicio clauza contractuala sau intelegere intre parti, in cazurile prevazute de lege, aceasta fiind considerata nula de drept.
Drepturile partilor referitoare la o justa despagubire nu vor fi afectate in cazul denuntarii unilaterale."

Art. II
In anexa la legea nr. 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele incheiate intre comercianti si consumatori, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea i, nr. 305 din 18 aprilie 2008, la punctul (1), litera j) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"j) restrang sau anuleaza dreptul consumatorului de a denunta sau de a rezilia unilateral contractul, in cazurile in care:
  • comerciantul a modificat unilateral clauzele prevazute la lit. e);




  • comerciantul nu si-a indeplinit obligatiile contractuale;




  • comerciantul a impus consumatorului, prin contract, clauze referitoare la plata unei sume fixe in cazul denuntarii unilaterale;".


    Aceasta lege a fost adoptata de Parlamentul ROmaniei, cu respectarea prevederilor art. 75 si ale art. 76 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicaTa.










  • Materialul de fata reprezinta o prelucrare si formatare neoficiala a prevederilor oficiale, avand la baza texte publice preluate de la: Monitorul Oficial

    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu

    BunaDimineataBarlad militeaza pentru exprimarea civilizata si isi rezerva dreptul de a sterge/edita comentariile care depasesc limitele limbajului civilizat, comit atacuri la persoana precum si comentariile cu tenta antisociala, caracter rasist sau xenofob. Comentatorii ce nu respecta conditile mai sus mentionate vor fi tratati ca atare.