NE-AM MUTAT LA ADRESA:   BDBNEWS.RO

Știri locale | Bârlad | Sursa ta zilnică de știri! - BDB NEWS

11 mai 2010

Prima pagină a principalelor cotidiene din România: 11 mai 2010

Titlurile principalelor ziare româneşti de astăzi.

Adevărul: "Cum mai pot fi salvaţi pensionarii". Dacă şi salariile din companiile de stat s-ar reduce cu 25%,
pensiile ar putea fi tăiate doar cu 7%, şi nu cu 15%, cum vrea Guvernul. Sebastian Vlădescu, ministrul Finanţelor, a fost încolţit ieri la Parlament şi chestionat asupra posibilităţii de a se opera reduceri salariale şi în companiile cu capital de stat, nu doar la bugetari şi la pensionari.


Evenimentul Zilei: "Viaţa de după scrisoarea FMI". Măsurile de austeritate pentru încadrarea în deficitul bugetar şi prevenirea „grecizării ţării”, aşa cum spunea şeful statului, lovesc în mai multe persoane decât în categoriile anunţate deja. De exemplu, autorităţile vor să taxeze cu 16% câştigurile din depozitele bancare şi cele obţinute la Bursă, tichetele de masă şi veniturile programatorilor IT.


Gândul: "Guvernul Boc vrea să-i „roage” pe superbugetari să-şi taie singuri din salariu". Pentru că oficial nu sunt bugetari, angajaţii companiilor de stat scapă de salariile tăiate. Ministrul Finanţelor spune că există „posibilitatea” aplicării unei „taxe de solidaritate”, până atunci oficialii guvernamentali vor să-i „roage” pe superbugetari să-şi micşoreze
singuri salariile.

România Liberă: "Ce ne aşteaptă dacă guvernul o dă în bară". Deşi pare mică, datoria publică a României are nevoie de numai doi ani pentru a se dubla, potrivit scenariilor guvernamentale. Asta înseamnă că, în lipsa tăierilor de cheltuieli, în 2012 putem ajunge în situaţia Irlandei, iar în 2014 – în cea a Greciei.

TABLOIDE

Cancan: "A făcut sex cu o femeie". După ce Cancan a dezvăluit că Emmy se prostituează prin camere de hotel, solista a devenit protagonista unui nou scandal incendiar: ea a fost filmată de iubitul ei, în timpul unui show lesbi.

Click: "Delia i-a cerut voie rivalei să facă un copil". Amănunte picante ies la iveală în triunghiul amoros format din Delia Matache, Florin Moldoveanu şi Andreea Tivadar. Cântăreaţa a apelat la soluţia "pact cu diavolul": a pus mâna pe telefon şi şi-a sunat rivala.

Libertatea: "Ţiganii vor să-i ia coroana lui Cioabă".Regele e chemat la judecata tradiţională ca să dea
socoteală de ce s-a încoronat singur.
"Am găsit-o pe «sora secretă» a Andreei Marin". În afară de Cristina şi de Ionuţ, fraţii ei buni, Andreea Marin mai are o soră, chiar dacă legătura dintre ele nu e de sange. Gabriela Puşcaşu e sora vedetei prin alianţă: e fiica mamei ei vitrege, Renata Marin.


ZIARE DE SPORT

Gazeta Sporturilor: "Papp agalii". Steaua termină sezonul în genunchi, Vasluiul speră în continuare la Ligă. Golul lui Paul Papp i-a blocat pe roş-albaştri pe locul 5, cu şanse aproape nule de a mai prinde un loc de Liga Campionilor.

PRO Sport: "Campioana unei mari întrebări". 99% CFR a luat titlul. DE CE Craiova a încasat trei „galbene“ în prima repriza şi doar unul în a doua?. DE CE cinci jucatori ai gazdelor au cerut schimbare în partea a doua a meciului?. DE CE Iliev a facut penalty în minutul 93, deşi Traore n-ar fi ajuns mingea?. DE CE Craiova n-a tras de timp la 2-0 şi 2-1?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

BunaDimineataBarlad militeaza pentru exprimarea civilizata si isi rezerva dreptul de a sterge/edita comentariile care depasesc limitele limbajului civilizat, comit atacuri la persoana precum si comentariile cu tenta antisociala, caracter rasist sau xenofob. Comentatorii ce nu respecta conditile mai sus mentionate vor fi tratati ca atare.