NE-AM MUTAT LA ADRESA:   BDBNEWS.RO

Știri locale | Bârlad | Sursa ta zilnică de știri! - BDB NEWS

3 mai 2010

Bacăul este pe locul patru în ţară privitor la numărul de pacienţi cu HIV

Bolnavi HIVBacăul se află pe locul patru în ţară în ceea ce priveşte numărul bolnavilor de HIV- SIDA. În evidenţele Centrului băcăuan se află peste trei sute de persoane care au contactat acest virus, cu vârste cuprinse între 7 şi 60 de ani. Medicii spun că în ultimii ani au observat că principala cale de transmitere a virusului HIV printre pacienţii băcăuani este cea sexuală.
90 la sută dintre băcăuanii infectaţi cu virusul HIV fac terapie antiretrovirală lunară în valoare de aproximativ patru mii de lei fiecare. În fiecare an, apar peste 25 de cazuri noi.

"Dacă până la ora actuală, având în vedere că suntem în luna a patra s-au depistat şapte pacienţi ni, cam rata de depistare cam ar fi de doi pe lună. Pincipala cale de transmitere o considerăm cea sexuală, având în vedere că am avut şi avcem în continuare foarte multe gravide în evidenţe.", a declarat Valerica Ciobanu, coordonatorul programului HIV- Sida Bacău:

Testarea HIV este gratuită şi se poate face de două ori pe an, la centrul de consiliere si testare.  Lunar, Centrul băcăuan HIV-Sida primeşte fonduri pentru tratamentele bolnavilor de peste 5 milioane de lei.

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

BunaDimineataBarlad militeaza pentru exprimarea civilizata si isi rezerva dreptul de a sterge/edita comentariile care depasesc limitele limbajului civilizat, comit atacuri la persoana precum si comentariile cu tenta antisociala, caracter rasist sau xenofob. Comentatorii ce nu respecta conditile mai sus mentionate vor fi tratati ca atare.