NE-AM MUTAT LA ADRESA:   BDBNEWS.RO

Știri locale | Bârlad | Sursa ta zilnică de știri! - BDB NEWS

26 aprilie 2010

Un tânăr susţine că a fost bătut cu bestialitate în beciul Poliţiei din Bârlad

http://media.realitatea.ro/multimedia/image/201004/w460/bataie_66540400.jpgDumitru Viziteu sustine ca a fost batut de catre politistii din Barlad.Detaliile sunt deja pe mai toate canalele de stiri,asa ca omitem de data aceasta sa mai relatam despre acest subiect.Important este un alt aspect,acela ca unele persoane din mass-media se indeparteaza ingrijorator de subiect si nu fac altceva decat sa devina partinitoare,uitand de etica profesionala,transformand subiectul intr-o lupta proprie contra autoritatilor...
Chiar si in cazul de la Barlad,adevarul este poate pe undeva pe la mijoc,Dumitru Viziteu infatisandu-se in cetateanul de rand care a rabufnit contra nedreptatilor la care suntem supusi cu totii in aceasta tara cat si politistii care se confrunta zi de zi cu nepasarea si lipsa de respect din partea tuturor acelor care platesc taxe pentru o viata cat mai linistita.Nu poate nimeni dupa cateva articole din ziare si cateva reportaje de televiziune sa puna in balanta vinovatul.Sau cine o face e deja subiectiv.Toata aceasta intamplare,vrem sau nu,trezeste in fiecare din noi partea de repulsie fata de societatea pe care o impartim in doua,in acest caz :Politia si Cetateanul.Fiecare am avut de-a face mai mult sau mai putin de-a face cu oamenii legii sau de ce nu cu ceilalti cetateni din jurul nostru.Cei care au fost nedreptatiti de politisti ii vor da dreptate lui Dumitru Viziteu si asta pe buna dreptate.E binecunoscut excesul de zel al acestora si nu de putine ori fiecare a fost martor la desfasurarea agentilor de politie.Pe de alta parte,in egala masura,multi ii vor indreptati pe politisti.Tot pe buna dreptate.Fiecare individ are un temperament propriu si vede aceasta problema din unghiul propriu de vedere.Multi nu vor putea trece peste temperamentul lui Dumitru Viziteu si il vor incadra ca "recalcitrant".Din pacate in orice parte am privi pe strada ne lovim de destule cazuri cand fiecaruia dintre noi i s-a intamplat sa aiba de-a face cu persoane impulsive,asta din varie motive.Asa ca,e imposibil sa ne grabim in acest caz si sa gasim repede un vinovat.
 Daca intradevar Dumitru Viziteu are dreptate,i se va face.Fiecare din parti a contribuit insa cu cate un mic aport destul de important pentru a se ajunge  la conflict:
-din partea politistilor,poate a excelat excesul de zel.
-din partea lui Dumitru Viziteu lipsa de respect fata de o autoritate publica.
Daca vrem ca relatia dintre cetateni si insitutiile statului sa mearga spre bunaintelegere,e bine de stiut ca trebuie sa existe respectul reciproc.Iar fiecare sa constientizeze ca depind unul de celalalt in egala masura.Si nu vom mai avea dilema in stabili un vinovat.

2 comentarii:

  1. Interesant e ca nu sustine si ca s-a comportat foarte urat cu politistii.De ce nu sunt batuti de politie soferi cu ochelari si bine crescuti, ci doar persoane de genul celui din fotografie.
    Se face atata tapaj pe tema asta, dar nu se spune ca els-a comportat foarte urat cu politistii.
    In orice tara civilizata, sa insulti un politist este printre cele mai grave lucruri, la noi sunt condamnati politistii ca au ripostat.
    Dar de traim in Romania..........

    RăspundețiȘtergere
  2. Cetateanul asta faca parte din lumea interlopa constanteana. Cere taxe de protectie si comite tot felul de infractiuni, deci nu a fost tocmai cuminte vis-a-vid de politisti...

    RăspundețiȘtergere

BunaDimineataBarlad militeaza pentru exprimarea civilizata si isi rezerva dreptul de a sterge/edita comentariile care depasesc limitele limbajului civilizat, comit atacuri la persoana precum si comentariile cu tenta antisociala, caracter rasist sau xenofob. Comentatorii ce nu respecta conditile mai sus mentionate vor fi tratati ca atare.