NE-AM MUTAT LA ADRESA:   BDBNEWS.RO

Știri locale | Bârlad | Sursa ta zilnică de știri! - BDB NEWS

21 aprilie 2010

Un român este pe lista FBI a celor mai căutaţi infractori cibernetici

Claudiu Vigil Ţurlea şi acoliţii 
săi au spart conturile bancare ale mai multor companii americane.Românul Claudiu Virgil Ţurlea este acuzat în SUA de pagube de peste 4 milioane de dolari, în urma unor scheme electronice frauduloase.

Un român figurează pe lista FBI cu cei mai căutaţi cinci infractori cibernetici, el provocând, împreună cu complicii săi, pagube de peste patru milioane de dolari.

Claudiu Virgil Ţurlea este căutat pentru implicare într-o organizaţie infracţională responsabilă pentru mai multe scheme frauduloase ce au provocat în total pagube de 4,3 milioane de dolari. Într-una dintre scheme, membrii organizaţiei ar fi intrat în conturile bancare ale unor societăţi americane obţinând fraudulos informaţiile de acces. Astfel au fost transferaţi electronic sute de mii de dolari în conturi controlate de român şi complicii săi
Într-o altă schemă, grupul ar fi păcălit victimele astfel: acestea licitau pentru bunuri imaginare postate pe site-uri de licitaţii. Cei care "câştigau" transferau banii complicilor din SUA ai românului, care primeau transferurile bancare în conturile lor personale şi apoi îi trimiteau o parte lui Ţurlea.
Potrivit FBI, Ţurlea este un membru cunoscut al crimei organizate din România şi s-ar afla în prezent în Canada, unde încearcă să recruteze complici.
Ceilalţi patru infractori cibernetici căutaţi de FBI sunt: canadianul William Charles Rath, nigerianul Tobechi Enyinna Onwuhara, marocanul Saad Echouafni, asiaticul Jie Dong.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

BunaDimineataBarlad militeaza pentru exprimarea civilizata si isi rezerva dreptul de a sterge/edita comentariile care depasesc limitele limbajului civilizat, comit atacuri la persoana precum si comentariile cu tenta antisociala, caracter rasist sau xenofob. Comentatorii ce nu respecta conditile mai sus mentionate vor fi tratati ca atare.