NE-AM MUTAT LA ADRESA:   BDBNEWS.RO

Știri locale | Bârlad | Sursa ta zilnică de știri! - BDB NEWS

10 aprilie 2010

Preşedintele Poloniei a murit într-un accident aviatic

Preşedintele Poloniei a murit 
într-o catastrofă aviaticăLa bordul avionului se aflau 87 de persoane, printre care şi Lech Kaczynski şi soţia lui. Potrivit agenţiilor străine de ştiri, nu există supravieţuitori.
Avionul la bordul căruia se află preşedintele polonez Lech Kaczynski s-a prăbuşit, sâmbătă, la aterizarea pe aeroportul din Smolensk, în Rusia.

Preşedintele se afla împreună cu soţia sa la bordul avionului, alături de 87 de persoane, printre care numeroşi demnitari polonezi. Potrivit agenţiilor de ştiri, în avion se aflau şi fratele preşedintelui, fostul premier Jaroslaw Kaczynski, precum şi liderii altor două partide poloneze, şeful Statului Major şi ministrul adjunct al Afacerilor Externe, Andrzej Kremer, şi preşedintele băncii naţionale Sławomir Skrzypek.

Nicio persoană aflată la bordul avionului nu a supravieţuit, a anunţat guvernatorul regiunii ruse, într-o intervenţie televizată
"Avionul a acroşat mai mulţi copaci, s-a prăbuşit şi a luat foc", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului polonez de Externe, Piotr Paszkowski, pentru postul de televiziune polonez TVN24.
Kaczynski mergea în vizită la Smolensk pentru a marca împlinirea a 70 de ani de la masacrul de la Katyn, unde trupele sovietice au ucis mii de polonezi.
Preşedintele rus, Dmitri Medvedev, a fost "informat imediat" în legătură cu accidentul şi l-a trimis pe ministrul pentru Situaţii de Urgenţă Serghei Şoigu la locul accidentului, a declarat serviciul de presă al Kremlinului, citat de agenţiile ruse.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

BunaDimineataBarlad militeaza pentru exprimarea civilizata si isi rezerva dreptul de a sterge/edita comentariile care depasesc limitele limbajului civilizat, comit atacuri la persoana precum si comentariile cu tenta antisociala, caracter rasist sau xenofob. Comentatorii ce nu respecta conditile mai sus mentionate vor fi tratati ca atare.