NE-AM MUTAT LA ADRESA:   BDBNEWS.RO

Știri locale | Bârlad | Sursa ta zilnică de știri! - BDB NEWS

8 aprilie 2010

800 de milioane de lei pentru doi bugetari rămaşi fără muncă! Disponibilizaţi de lux.

(sursa:www.obiectivdevaslui.ro/)
Pentru că au fost disponibilizaţi, doi salariaţi ai Agenţiei Domeniilor Statului Vaslui au primit peste 800 de milioane de lei vechi, bani alocaţi de la bugetul statului, chipurile pentru “raţionalizarea cheltuielilor publice”. “Coşmarul” celor doi nu se opreşte aici. Timp de un an de zile, pot primi şi ajutor de şomaj.

Ramona Daniela Toşu şi Adrian Liviu Hriţuc sunt doi foşti salariaţi ai Agenţiei Domeniilor Statului (ADS) Vaslui care se bucură din plin că au fost disponibilizaţi după ce instituţia a restructurat, în februarie 2010, două din cele cinci posturi din structură. “Mişcarea” s-a produs în conformitate cu Legea 329/2009, privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice şi raţionalizarea cheltuielilor publice. Culmea e că disponibilizarea celor doi salariaţi angajaţi la stat, în loc să reducă efectele crizei economice prin diminuarea cheltuielilor de personal cu 15,5%, aşa cum prevede legea mai sus menţionată, a sporit efortul financiar al statului cu peste 840 de milioane de lei vechi. Asta, pentru că în momentul în care cei doi au primit deciziile de eliberare din funcţie exista un contract colectiv de muncă în vigoare, încheiat în noiembrie 2008, valabil doi ani de zile care prevedea ca salariaţii care vor fi disponibilizaţi să primească 24 de salarii compensatorii.
“ADS Vaslui a restructurat două din cele cinci posturi. Este vorba de un expert şi un jurist. Conform contractului colectiv de muncă fiecare a primit 24 de salarii compensatorii”, ne-a declarat ieri Dănuţ Mazilu, şeful Biroului Teritorial ADS Vaslui
Conform declaraţiilor de avere postate pe site-ul ADS, Adrian Liviu Hriţuc încasa anual 27.212 lei, ceea ce înseamnă că statul a plătit nu mai puţin de 54.424 lei (peste 540 de milioane de lei vechi), pentru ca acesta să fie eliberat din funcţie, iar pentru ca Ramona Daniela Toşu să fie disponibilizată statul a plătit aproximativ 30.000 de lei (300 de milioane de lei vechi), salariul net anual al ei fiind de peste 14.000 de lei.
Aşadar, în plină criză economică, în loc să se reducă cheltuielile de personal, la ADS Vaslui situaţia este taman pe dos.
De parcă n-ar fi fost de ajuns că au rămas pe drumuri, “coşmarul” celor doi nu se opreşte aici. Ei pot primi şi ajutor de şomaj. Cuantumul indemnizaţie de şomaj fiind 75% din salariul minim brut pe ţară garantat în plată, la care se adaugă o sumă calculată prin aplicarea asupra mediei salariului de bază lunar brut pe ultimele 12 luni de stagiu de cotizare, a unei cote procentuale de 3%, 5%, 7% sau 10% funcţie de perioada de cotizare la sistemul asigurărilor de şomaj.

Un comentariu:

  1. Vai de capul lor! Numai ei stiu cum e sa traiesti de pe o zi pe alta, asteptindu-ti somajul! Chiar ca traiesc un cosmar!

    RăspundețiȘtergere

BunaDimineataBarlad militeaza pentru exprimarea civilizata si isi rezerva dreptul de a sterge/edita comentariile care depasesc limitele limbajului civilizat, comit atacuri la persoana precum si comentariile cu tenta antisociala, caracter rasist sau xenofob. Comentatorii ce nu respecta conditile mai sus mentionate vor fi tratati ca atare.