NE-AM MUTAT LA ADRESA:   BDBNEWS.RO

Știri locale | Bârlad | Sursa ta zilnică de știri! - BDB NEWS

14 martie 2010

Şomeri mai bine plătiţi decât mii de salariaţi : Topul şomerilor

Cea mai mare indemnizaţie de şomaj care se acordă în prezent în judeţul Vaslui depăşeşte 14 milioane de lei vechi, peste salariile multor angajaţi din sectorul bugetar, dar şi din sectorul privat. Şomerul de lux este din Vaslui şi a lucrat la o firmă de comerţ cu produse petroliere. În topul şomerilor vasluieni se mai află agenţi de vânzări, medici, electricieni şi chiar barmani. Efortul financiar pentru plata tuturor şomerilor indemnizaţi din judeţ a fost, în februarie, de peste 60 de miliarde de lei vechi, dublu faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.În judeţul Vaslui, unde rata şomajului a atins în februarie un nivel record de 14,2%, sunt persoane cărora le convine mai mult să stea acasă decât să se angajeze...
Şi asta
pentru că indemnizaţia de şomaj pe care o primesc este mai mare decât salariul a mii de angajaţi din sectorul sectorul bugetar şi din sectorul privat. Evident, aceştia nu vor ieşi din rândul şomerilor până ce nu va înceta plata indemnizaţiei. Sigur, nu toţi şomerii sunt plăţi mai bine decât cei care muncesc, ci în funcţie de salariul pe care l-au avut înainte.
Potrivit datelor furnizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vaslui, cel mai bine plătit şomer din judeţ este un vasluian care a lucrat la o societate comercială care vinde produse petroliere. Acesta primeşte în prezent o indemnizaţie de şomaj de 1.437 de lei (peste 14 milioane de lei vechi), cu 300 de lei mai mare decât salariu mediu net pe judeţ şi cu 900 de lei mai mult decât salariul minim net pe economie, pentru care mulţi angajaţi îşi rup oasele muncind.
Pe locul doi în top se află un vasluian care a lucrat în comerţ. El primeşte o indemnizaţie de 1.240 de lei, echivalentul a 300 de euro. Raportat la dezastrul economic din judeţ este un venit destul de bun. Bun comerciant, nu?
Un alt şomer, care a lucrat la un cabinet medical din Vaslui, primeşte lunar 1.209 lei şi ocupă cel de-al treilea loc în clasament. Cu doar 23 de lei mai mai puţin la indemnizaţia de şomaj (1.186 de lei), un alt vasluian, care a lucrat la o societate care are ca obiect de activitate distribuţia energiei electrice, este al patrulea cel mai bine plătit şomer din judeţ.
Ocupantul locului cinci primeşte nu mai puţin de 1.156 de lei ajutor de şomaj. El a lucrat la aceeaşi societate comercială care
l-a trimis în şomaj pe vasluianul care este pe primul loc. Pe locul şase se clasează un fost agent de vânzări din Vaslui, care primeşte nu mai puţin de 1.186 de lei de la stat, cu 26 de lei mai mult decât ocupantul locului şapte, care a lucrat la societate comercială care prestează servicii de reparaţii.
Ocupantul locului opt a lucrat la o firmă de pază din Bârlad şi primeşte lunar 1.088 de lei, cu opt lei mai mult decât următorul clasat, care a lucrat la Vaslui, în vânzări, şi cu 34 de lei mai mult decât un fost salariat al unei bănci din Huşi, care primeşte lunar de la stat 1.054 lei. Următoarele locuri sunt ocupate tot de huşeni, care au lucrat în baruri şi restaurante. Aceştia primesc peste 1.000 de lei ca ajutor de şomaj.
Efortul financiar pentru plata celor 12.185 de şomeri indemnizaţi a fost în februarie de 6.038.247 lei (peste 60 de miliarde de lei vechi), dublu faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când erau în plată 5.364 de şomeri.(sursa: www.obiectivdevaslui.ro/)

Un comentariu:

  1. boc,cel mai destept,incurajeaza somajul in loc sa creieze locuri de munca!o sa ajungem ca grecii.

    RăspundețiȘtergere

BunaDimineataBarlad militeaza pentru exprimarea civilizata si isi rezerva dreptul de a sterge/edita comentariile care depasesc limitele limbajului civilizat, comit atacuri la persoana precum si comentariile cu tenta antisociala, caracter rasist sau xenofob. Comentatorii ce nu respecta conditile mai sus mentionate vor fi tratati ca atare.