NE-AM MUTAT LA ADRESA:   BDBNEWS.RO

Știri locale | Bârlad | Sursa ta zilnică de știri! - BDB NEWS

5 martie 2010

Arestari la Barlad.Procurorii DIICOT au făcut descinderi în patru oraşe pentru fraude informatice

Procurorii DIICOT au efectuat percheziţii, miercuri, în Bucureşti, Bârlad, Iaşi şi Vaslui, într-un caz privind fraude informatice cu carduri bancare.Procurorul şef al DIICOT Iaşi, Iulia Diaconu, a declarat, pentru NewsIn, că prejudiciul în cazul grupului infracţional destructurat, miercuri, care clona carduri, este de ordinul sutelor de mii de euro, 24 de persoane fiind aduse la audieri la Iaşi din Vaslui, Bârlad sau Bucureşti.

La sediul IPJ Iaşi au ajuns, în jurul orelor 13:30, primele patru persoane, care vor fi audiate pe parcursul zilei, iar procurorii vor decide ulterior dacă vor emite ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore.
"Deocamdată, putem spune că prejudiciul este de ordinul sutelor de mii de euro. În urma percheziţiilor, 19 la număr, au fost ridicate mai multe calculatoare, 'pisicuţe' (dispozitive electronice speciale de clonat carduri, n.r.), camere de luat vederi şi diverse produse achiziţionate de suspecţi", a declarat procurorul şef al DIICOT Iaşi, Iulia Diaconu.

Potrivit procurorilor, grupul era coordonat de persoane din Bârlad şi acţiona în special în judeţele din regiunea Moldovei, dar şi oraşe precum Brăila, Galaţi sau Bucureşti.
Anchetatorii au stabilit că suspecţii au copiat carduri montând aparatură la bancomate. Ulterior, cardurile erau multiplicate, iar suspecţii sustrăgeau bani sau le foloseau pentru a cumpăra diverse produse de la magazine online.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

BunaDimineataBarlad militeaza pentru exprimarea civilizata si isi rezerva dreptul de a sterge/edita comentariile care depasesc limitele limbajului civilizat, comit atacuri la persoana precum si comentariile cu tenta antisociala, caracter rasist sau xenofob. Comentatorii ce nu respecta conditile mai sus mentionate vor fi tratati ca atare.