NE-AM MUTAT LA ADRESA:   BDBNEWS.RO

Știri locale | Bârlad | Sursa ta zilnică de știri! - BDB NEWS

24 martie 2010

Barladul fara apa potabila

Titlu sugestiv si stare de fapt intrata in normalitate de mult timp pentru locuitorii orasului Barlad de ani buni.Nu exista saptamana in care AQUAVAS sa nu isi motiveze sistarea alimentarii cu apa potabila pe motive de interventie si lucrari in reteaua de distributie.Privind din punctul lor de vedere tindem cu totii sa le dam dreptate,reteaua de furnizare a apei este mult invechita si depasita,Consiliul Local Barlad avand alte preocupari si alte prioritati decat aceea de a pune la punct un proiect de reabilitare a retelei de distributie catre consumatorul direct.S-a motivat nu o data ca avariile sunt cauzate de traficul greu,de tevile de mult iesite din uz iar repararea lor care e destul de costisitoare e practic in zadar.Barladenii s-au obisnuit ca la mijocul saptamanii sa-si faca rezerve de apa,iar daca aceasta situatie pare greu de crezut,se intampla totusi in acest oras inca chiar daca am ajuns si in 2010.
De ceva vreme AQUAVAS a trecut la modernizarea retelei de distributie scotand apometrele abonatilor pe casa scarii,ceea ce face ca de fiecare data cand se intampla acest lucru,sa se opreasca apa.Oamenii s-au obisnuit.Insa aici ne punem cu totii o intrebare:prioritar era scoaterea apometrelor pe scara sau inlocuirea infrastructurii?...

S-a oferit explicatia ca prin aceasta masura se diminueaza pierderile,ceea ce este greu de crezut.Pierderi masive se inregistreaza in reteaua de distributie si nu o data am fost martorii formarii lacurilor cu apa limpede de pe bd.Epureanu sau strada V. Parvan.Nu mai e nevoie sa mentionam de apa curgatoare (*careia i-ar trebui dat un nume!) de pe strada C.Costache la intersectie cu str.Cerbului(*coltul scolii nr.10,cartier Deal) care curge zile in sir fara sa ii pese cuiva ca pana urma va fi platita din banii cetateanului de rand.

3 comentarii:

  1. Normal ar fi ca anunturile pentru intreruperea furnizarii apei potabile ,sa contina pe langa perioada de intrerupere si felul lucrarii ce se desfasura.Normal ar trebui sa stim unde au loc aceste lucrari .Nu din curiozitate ci pentru a fi ai bine informati.

    RăspundețiȘtergere
  2. Din pacate cei de la AQUAVAS abia ne dau aceste informatii,pe aceasta cale le multumim celor binevoitori care colaboreaza cu noi,care sunt simpli angajati.Conducerea nu se sinchiseste in a informa consumatorii.

    RăspundețiȘtergere
  3. daca ar avea concurenta oare ar mai proceda asa?

    RăspundețiȘtergere

BunaDimineataBarlad militeaza pentru exprimarea civilizata si isi rezerva dreptul de a sterge/edita comentariile care depasesc limitele limbajului civilizat, comit atacuri la persoana precum si comentariile cu tenta antisociala, caracter rasist sau xenofob. Comentatorii ce nu respecta conditile mai sus mentionate vor fi tratati ca atare.