NE-AM MUTAT LA ADRESA:   BDBNEWS.RO

Știri locale | Bârlad | Sursa ta zilnică de știri! - BDB NEWS

7 martie 2010

A 82 a ediţie a galei Oscarurilor aduce o serie de noutăţi tehnice

Pregătiri, repetiţii, covor roşu şi aglomeraţie de vedete la Los Angeles. Toată lumea aşteaptă ceremonia decernării Oscarurilor. Iar anul acesta, la cea de-a 82-a ediţie, Academia Americană de Film a venit cu câteva noutăţi.

Marea schimbare este chiar la cea mai importantă categorie - Oscarul pentru cel mai bun film.
Anul acesta concurenţa este dublă, pentru că sunt nu mai puţin de 10 nominalizări. Presa consideră ca favoriţi ai categoriei SF-ul "Avatar" al lui James Cameron, drama de război "The Hurt Locker", regizată de fosta soţie a lui Cameron, Kathryn Bigelow, şi ultimul film al lui Quentin Tarantino, "Inglorious Bastards".

În plus, tot pentru această categorie, membrii Academiei nu vor mai vota un singur film din cele nominalizate, ci vor face un top 10 personal, iar cîştigătorul va fi ales printr-un sistem de contabilizare realizat de o firmă de consultanţă financiară.

O altă schimbare este setul de recomandări pentru cei care vor primi râvnita statuetă: vorbăreţi ca Jeff Bridges sau George Clooney, aflaţi pe lista nominalizaţilor, nu vor putea vorbi mai mult de 45 de secunde pe scenă, dacă vor primi Oscarul.

În plus, laureaţii sunt îndemnaţi să se abţină de la a izbucni în lacrimi. Aviz doamnelor de la Hollywood care ar putea primi o statuetă aurită. Printre acestea, Sandra Bullock, Meryl Streep sau Carey Mulligan.

Mai mult de anul acesta statuetele Oscar vor fi personalizate cu numele cîştigătorului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

BunaDimineataBarlad militeaza pentru exprimarea civilizata si isi rezerva dreptul de a sterge/edita comentariile care depasesc limitele limbajului civilizat, comit atacuri la persoana precum si comentariile cu tenta antisociala, caracter rasist sau xenofob. Comentatorii ce nu respecta conditile mai sus mentionate vor fi tratati ca atare.