NE-AM MUTAT LA ADRESA:   BDBNEWS.RO

Știri locale | Bârlad | Sursa ta zilnică de știri! - BDB NEWS

29 martie 2010

43 de morţi, în urma a două explozii care au avut loc la Moscova

Exploziile au făcut numeroase victime/FOTO: image.newsru.comPrima explozie  produsă în staţia Lubianka a provocat moartea a 15 persoane aflate în tren şi a 11 pe peron, potrivit autorităţilor. O a doua explozie s-a produs la scurt timp, în staţia de metrou Park Kultury, provocând moartea a 15 persoane. Informaţii privind producerea unei a treia explozii la metroul din Moscova, la staţia Prospekt Mira, au început să circule la Moscova, dar Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că ele nu se confirmă şi că ar putea fi vorba despre o alarmă falsă.
Potrivit primelor informaţii furnizate de Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă, o explozie s-a produs în cel de-al doilea vagon al unui tren staţionat pe peronul staţiei Lubianka din centrul capitalei ruse. În apropiere de locul exploziei se află sediul central al Serviciul Federal de Securitate Rus, fostul KGB.

Primul bilanţ indică 14 morţi în vagoane, 11 pe peron şi cel puţin 10 răniţi. A doua explozie s-a produs la scurt timp după aceea, într-o altă staţie de metrou. 18 persoane şi-ar fi pierdut viaţa.
Răniţii sunt evacuaţi cu elicopterele, iar centrul Moscovei este blocat.
Exploziile s-au produs în cel mai aglomerat moment al dimineţii. Prima explozie s-a produs la ora locală 07:56, a doua la ora 08:34.
Potrivit Interfax, un kamikaze s-ar fi aflat la originea deflagraţiei. Autorităţile ruse au deschis o anchetă pentru terorism.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

BunaDimineataBarlad militeaza pentru exprimarea civilizata si isi rezerva dreptul de a sterge/edita comentariile care depasesc limitele limbajului civilizat, comit atacuri la persoana precum si comentariile cu tenta antisociala, caracter rasist sau xenofob. Comentatorii ce nu respecta conditile mai sus mentionate vor fi tratati ca atare.