NE-AM MUTAT LA ADRESA:   BDBNEWS.RO

Știri locale | Bârlad | Sursa ta zilnică de știri! - BDB NEWS

21 februarie 2010

Victor Ponta, "Micul Titulescu", este noul preşedinte PSD

Răsturnare spectaculoasă de situaţie. "Micul Titulescu" a ieşit învingător în cursa pentru şefia PSD, după ce, iniţial, Mircea Geoană părea să fie câştigătorul. Ponta a obţinut 856 de voturi, în timp ce Geoană doar 781. Noul secretar general al PSD este vechiul secretar general, Liviu Dragnea. 
PSD are un nou preşedinte. Iar numele său este Victor Ponta.  Cel supranumit "Micul Titulescu" l-a învins în finala pentru şefia partidului pe Mircea Geoană la capătul unui congres ce a ţinut mai mult de 17 ore. Imediat după aflarea veştii, o mare parte a sălii s-a îndreptat spre noul ales, în timp ce din difuzoare a început să cânte "Oda Bucuriei".
Flancat de mentorul său politic, după cum l-a descris în mai multe rânduri - Adrian Năstase, Ponta s-a pupat cu toţi cei care i-au ieşit în cale.
Socrul său, senatorul Ilie Sârbu, radia de fericire şi la fel şi doamna Ponta.
"Micul Titulescu" - creaţia lui Năstase
Victor Ponta are 38 de ani şi este de profesie jurist. A funcţionat ani buni ca procuror, ultima dată la Curtea Supremă, la Biroul de combatere a spălării banilor. Aici a fost descoperit, acum zece ani, de Adrian Năstase. De alfel, ca politician, Victor Ponta este creaţia lui Năstase.
Năstase este cel care l-a adus în partid, l-a impus în funcţia de preşedinte al Organizaţiei de tineret. "Din profil, seamănă cu Titulescu, spunea, în 2002, Năstase despre Ponta. Comparaţia i-a adus porecla de "micul Titulescu". În 2003, micul Titulescu intra în politica mare, ca vicepreşedinte PSD. Între 2001 şi 2004, a ocupat şi funcţia de şef al Corpului de Control al Guvernului Năstase.
A rămas vicepreşdinte în partid şi după ce protectorul său a căzut în dizgraţie. În 2008, a fost numit ministru pentru Relaţia cu Parlamentul în Guvernul Boc. Recent, a mărturisit ce fel de comunicare avea cu premierul democrat-liberal: "Am vrut să-l bat pe Emil Boc şi nu m-a lăsat Dan Nica. Şi pe 1 octombrie mi-a zis: Victore, de ce nu te-oi fi lasat?! Si acum regret, dar poate mai am ocazia!"
În campania prezidenţială a fost purtătorul de cuvânt al lui Mircea Geoană. După ce acesta a pierdut alegerile la mustaţă, Ponta a oferit o explicaţie năucitoare: "La ei, sistemul de fraudare a mers mai bine."
Ulterior, când a început bătălia pentru funcţii în partid, i-a declarat război liderului PSD. "Geoană m-a pierdut în noaptea în care s-a dus la Vîntu", a explicat Ponta.
În plan personal, Victor Ponta este căsătorit cu colega lui de partid, Daciana Sârbu, fiica social-democratului Ilie Sârbu. Împreună, cei doi au un copil.

Victor Ponta este pasionat de raliuri, baschet şi fotbal.
Şase ore a durat procesul de votare, toţi cei peste 1700 de delegaţi exercitându-şi opţiunea. La finalul numărătorii voturilor se va afla şi numele noului secretar general, dar şi numele celor 15 vicepreşedinţi.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

BunaDimineataBarlad militeaza pentru exprimarea civilizata si isi rezerva dreptul de a sterge/edita comentariile care depasesc limitele limbajului civilizat, comit atacuri la persoana precum si comentariile cu tenta antisociala, caracter rasist sau xenofob. Comentatorii ce nu respecta conditile mai sus mentionate vor fi tratati ca atare.