NE-AM MUTAT LA ADRESA:   BDBNEWS.RO

Știri locale | Bârlad | Sursa ta zilnică de știri! - BDB NEWS

28 februarie 2010

Noile radare ale Politiei se afla pe Loganurile albe cu numar B-18-Z(xx)

Foto:BdB
De la 1 martie, Politia Rutiera ii va vana pe vitezomani cu radare noi, imposibil de detectat in timp util cu aparatele existente pe piata. soferii sunt deja in alerta si cauta, totusi, alte metode de a trisa: comunicarea prin statii radio si divulgarea pe internet a numerelor de inmatriculare ale Loganurilor pe care sunt instalate radarele-minune.
Comunitatile de soferi de pe internet si nu numai au intrat deja in alerta.
De luni, cele 449 de celebre Dacia Logan “de 70.000 de euro, al caror pret a fost renegociat la jumatate, dupa un imens scandal,  vor incepe treptat sa intre pe sosele, pentru a-i vana pe vitezomani cu aparate radar pe care actualele detectoare existente pe piata nu le vor mai putea “simti” la timp. Potrivit comisarului-sef al Politiei Rutiere, Lucian Dinita, noile radare se pun automat in functiune doar atunci cand sesizeaza ca un autovehicul a depasit viteza, astfel ca detectorul “simte” radarul prea tarziu, iar soferul nu mai are timp sa franeze si, astfel, sa incetineasca pana la viteza legala. Un alt avantaj al politistilor asupra soferilor cu detectoare de radar va fi raza de actiune a noilor echipamente: producatorul britanic garanteaza eficienta acestora chiar si atunci cand autoturismul vizat se afla la 1,6 kilometri. Actualele detectoarele de radar, in schimb, nu functioneaza pe asemenea distante.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

BunaDimineataBarlad militeaza pentru exprimarea civilizata si isi rezerva dreptul de a sterge/edita comentariile care depasesc limitele limbajului civilizat, comit atacuri la persoana precum si comentariile cu tenta antisociala, caracter rasist sau xenofob. Comentatorii ce nu respecta conditile mai sus mentionate vor fi tratati ca atare.