NE-AM MUTAT LA ADRESA:   BDBNEWS.RO

Știri locale | Bârlad | Sursa ta zilnică de știri! - BDB NEWS

3 august 2009

Basescu-Antonescu, un meci de incalzire pentru razboiul ce va urma

Prima confruntare electorala s-a petrecut intre locul 3 si locul 1 in sondaje - Crin Antonescu si Traian Basescu. Cinci posturi de televiziune de stiri au transmis dezbaterea dintre Crin Antonescu si Traian Basescu si, desi a fost fixata in pripa, dupa-amiaza, intalnirea a captat interes, televiziunile trasmitand date de audienta care, cumulate, arata ca peste 700.000 de romani au urmarit confruntarea. Este o cifra care arata ca interes pentru astfel de dezbateri exista.

Chiar daca s-au atacat, cei doi competitori s-au si menajat in buna masura.
Ambii candidati au lasat o poarta deschisa pentru o posibila colaborare viitoare.
Alegerile din acest an sunt mai complicate decat toate alegerile de dupa revolutie. Sunt in ecuatie cel putin trei candidati care pot ajunge presedinti. Cele mai importante alegeri, cele care au si schimbat regimuri politice au pus in pozitia de castigatori candidati care, in primul tur, au iesit pe locul al doilea. In 1996, in primul tur al alegerilor prezidentiale, Ion Iliescu primea 32,2% din voturi, in vreme ce Emil Constantinescu, candidatul unei vaste coalitii (Conventia Democrata) primea cu patru procente mai putin. In turul al doilea, Constantinescu castiga cu zece procente in fata lui Ion Iliescu, scor 54,4% la 45,5%.
In alegerile din 2004, Adrian Nastase iesea in primul tur cu 7% in fata lui Traian Basescu (40% la 33%). In turul al doilea, Basescu castiga in fata lui Nastase la o diferenta de peste trei procente.

Ce a facut diferenta? Fara discutie, voturile partizanilor candidatilor care au iesit din cursa in primul tur. Campania electorala din 2000 este ilustrativa din punct de vedere al lipsei de strategie in acest domeniu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

BunaDimineataBarlad militeaza pentru exprimarea civilizata si isi rezerva dreptul de a sterge/edita comentariile care depasesc limitele limbajului civilizat, comit atacuri la persoana precum si comentariile cu tenta antisociala, caracter rasist sau xenofob. Comentatorii ce nu respecta conditile mai sus mentionate vor fi tratati ca atare.