NE-AM MUTAT LA ADRESA:   BDBNEWS.RO

Știri locale | Bârlad | Sursa ta zilnică de știri! - BDB NEWS

13 iunie 2009

O chinezoaică este cea mai înaltă femeie, măsurând 2,33 metri


Orice femeie doreşte să atragă atenţia celor din jur. Dar uneori nu mai poate scăpa de sub lupa curioşilor. Este cazul celor mai înalte femei din lume, care cu siguranţă se remarcă de la prima vedere.
Yao Defen, din China, este cea mai înaltă femeie din lume. Are 2 metri si 33 de centrimetri şi cântăreşte două sute de kilograme. Yao Defen a crescut atat de mult din cauza unei tumori.

În Cartea Recordurilor, la capitolul cele mai înalte femei, a figurat şi americanca Sandy Allen până anul trecut, când a murit. Sandy măsura 2 metri şi 32 de centimetri.

Poloneza Malgorzata Dydek, de 35 de ani, se poate lăuda şi ea cu o înălţime de 2,18 metri. Acum locuieşte în Statele Unite şi este jucătoare de baschet în Liga Feminină. Tot 2 m şi 18cm măsoară şi Zainab Bibi, din Pakistan. Pentru că în ţara sa devenise un fel de ţintă a jignirilor din cauza înălţimii, femeia s-a mutat la Londra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

BunaDimineataBarlad militeaza pentru exprimarea civilizata si isi rezerva dreptul de a sterge/edita comentariile care depasesc limitele limbajului civilizat, comit atacuri la persoana precum si comentariile cu tenta antisociala, caracter rasist sau xenofob. Comentatorii ce nu respecta conditile mai sus mentionate vor fi tratati ca atare.