NE-AM MUTAT LA ADRESA:   BDBNEWS.RO

Știri locale | Bârlad | Sursa ta zilnică de știri! - BDB NEWS

15 iunie 2009

Şmecherii de România folosesc salvarea pe post de taxi în traficul aglomerat din Bucureşti

Salvare folosită pe post de taxi de lux. Pentru câteva sute de lei, o ambulanţă de la o clinică privată din Bucureşti a dat peste cap tot traficul, doar ca să ducă la destinaţie persoane cu dare de mână dar care nu aveau nicio urgenţă medicală. O echipă Realitatea TV a reuşit să închirieze o salvare care face astfel de curse pentru un drum de la aeroportul Henri Coandă, până la un hotel de cinci stele din Bucureşti.


Nu era nici o urgenţă. Un om sănătos, dar care a plătit bine, nici n-a avut nevoie să dea prea multe explicaţii atunci când a cerut un transport rapid, de la aeroport la hotel.

Câteva ore mai târziu, fără nici un consult, fără nici o problemă medicală, omul de afaceri este luat din faţa aeroportului, cu sirenă şi girofar către hotelul la care avea o întâlnire. În timpul cursei i se face inclusiv o fişă medicală cu un diagnostic fals.

Pe drum, reporterul întreabă cum se procedează dacă sunt opriţi de Poliţie. Planul este simplu: clientul, care stă în scaunul medicului, face schimb de locuri cu medicul aşezat pe targă.

Puse în faţa faptului împlinit, cadrele medicale de pe ambulanţă au recunoscut că nici nu au consultat persoana transportată înainte de o declara bolnavă şi demnă de un transport cu girofarul. Dau însă vina pe dispeceratul firmei lor care i-a trimis.

Cadrele medicale riscă închisoare de la 3 luni la 2 ani sau amenă penală pentru că au falsificat o fişă medicală.

Şoferul ambulanţei riscă şi el o amendă de până la 540 de lei pentru folosirea abuzivă a girofarului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

BunaDimineataBarlad militeaza pentru exprimarea civilizata si isi rezerva dreptul de a sterge/edita comentariile care depasesc limitele limbajului civilizat, comit atacuri la persoana precum si comentariile cu tenta antisociala, caracter rasist sau xenofob. Comentatorii ce nu respecta conditile mai sus mentionate vor fi tratati ca atare.