NE-AM MUTAT LA ADRESA:   BDBNEWS.RO

Știri locale | Bârlad | Sursa ta zilnică de știri! - BDB NEWS

31 mai 2009

Cine intra in spital la Barlad,plateste!

Comitetul director al Spitalului Municipal de Urgenţă “Elena Beldiman” Bârlad a decis, în cadrul şedinţei de miercurea trecută, majorarea unor taxe percepute în unitate, precum şi introducerea unor taxe noi. Acestea vor intra în vigoare luni, 1 iunie.
Astfel, au fost majorate: tarifele practicate pentru întocmirea documentelor de internare, de la 4 lei la 10 lei; eliberarea unor documente la cererea pacientului, altele decât cele care se emit obligatoriu la externare - 20 de lei fiecare, faţă de cinci lei preţul anterior; taxa de parcare - de la doi la cinci lei.
În afară de majorările amintite, au fost introduse tarife pentru anumite servicii care fie nu au fost percepute până acum, fie nu au mai fost taxate în ultima vreme: taxă de îmbălsămare - 50 de lei; pentru cazarea în rezervă - 40 de lei/zi; pentru desfăşurarea unor activităţi de marketing (prezentări produse ori servicii medicale) - 100 de lei; pentru practica profesională asistată (stagii) - 100 de lei/lună (preţul va include şi protecţia muncii şi eliberarea documentului final); certificatele medicale timbrate tip A5 - 20 de lei; pentru desfăşurarea în sala de şedinţe a unor cursuri pentru
educaţia medicală continuă - 50 de lei/oră.
“Tarifele pe care le practicam deja nu au mai fost majorate de mai mulţi ani şi se impunea o actualizare. În ce priveşte serviciile care abia acum sunt contra cost, menţionez că toate sunt prevăzute de Legea 95/2006, privind reforma în sistemul sanitar, şi o parte din ele au mai fost percepute cu ani în urmă. Am fi putut să le includem de mai mult timp, dar nu aveam atâta nevoie să încasăm venituri suplimentare”, ne-a declarat Claudiu Băbuţă, directorul administrativ al unităţii.
Aceste taxe nu vor reprezenta nimic pe lângă celelalte costuri pe care oamenii, asiguraţi sau nu, vor trebui să le suporte. Se ştie că de la 1 iulie va fi pus în aplicare un pachet minim de servicii medicale de care va beneficia toată lumea, urmând ca de la 1 septembrie să fie incluse co-plăţile.

2 comentarii:

BunaDimineataBarlad militeaza pentru exprimarea civilizata si isi rezerva dreptul de a sterge/edita comentariile care depasesc limitele limbajului civilizat, comit atacuri la persoana precum si comentariile cu tenta antisociala, caracter rasist sau xenofob. Comentatorii ce nu respecta conditile mai sus mentionate vor fi tratati ca atare.