NE-AM MUTAT LA ADRESA:   BDBNEWS.RO

Știri locale | Bârlad | Sursa ta zilnică de știri! - BDB NEWS

31 mai 2009

Acuzati de trafic de droguri,la un pas de libertate!

După trei luni de odihnă după gratii, cei trei tineri din Bârlad arestaţi pentru trafic de droguri sunt foarte aproape de eliberare. În urmă cu două zile, judecătorii Tribunalului Vaslui au dispus revocarea arestării preventive pentru Andrei Blejeru, Andrei Tacu şi
Andrei Răzvan Roman, înlocuind-o cu obligativitatea de a nu părăsi ţara.
Cei trei fuseseră arestaţi preventiv pe 5 martie, iar pe 31 martie au fost trimişi în judecată. În urma descinderilor poliţiştilor de la Crimă Organizată, acasă la Andrei Tacu au găsit 15 grame de haşiş, în timp ce în apartamentul lui Blejeru au descoperit o miniseră de cannabis. Tânărul de 21 de ani cultiva cannabis în şase ghivece de flori. În urma testării antidrog, cei trei au ieşit pozitiv. De altfel, în instanţă, Blejeru şi Tacu au recunoscut că au consumat droguri, dar au negat că ar fi comercializat cannabis, susţinând că haşişul găsit acasă la Tacu era pentru consumul propriu, iar cannabisul din ghiveci fusese plantat... din curiozitate. Cel de-al treilea tânăr din grup, Andrei Roman, a negat că ar avea vreo legătură cu drogurile şi că ar fi fost dealerul lui Blejeru, aşa cum susţin anchetatorii.
Cei trei au fost monitorizaţi de poliţişti aproape un an. Oamenii legii susţin că Blejeru, capul reţelei, a introdus ilegal în ţară cannabis, în urma unei vizite efectuate în străinătate, apoi i-a cooptat pe Tacu şi Roman pe post de dealeri în Bârlad.
În cazul în care sentinţa dată de judecătorii Tribunalului Vaslui se va menţine la Curtea de Apel Iaşi, în urma judecării recursului, cei trei tineri vor fi eliberaţi din Penitenciarul Vaslui. Judecătorii le-au stabilit un set de obligaţii pe care vor trebui să le respecte cu stricteţe, în cazul în care nu vor să revină în spatele gratiilor. Blejeru, Tacu şi Roman vor trebui să se prezinte la instanţă ori de câte ori sunt chemaţi, să se prezinte la Poliţia municipiului Bârlad, potrivit programului de supraveghere sau ori de câte ori sunt chemaţi, să nu-şi schimbe domiciliul fără încuviinţarea instanţei şi, nu în ultimul rând, să nu deţină arme.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

BunaDimineataBarlad militeaza pentru exprimarea civilizata si isi rezerva dreptul de a sterge/edita comentariile care depasesc limitele limbajului civilizat, comit atacuri la persoana precum si comentariile cu tenta antisociala, caracter rasist sau xenofob. Comentatorii ce nu respecta conditile mai sus mentionate vor fi tratati ca atare.