NE-AM MUTAT LA ADRESA:   BDBNEWS.RO

Știri locale | Bârlad | Sursa ta zilnică de știri! - BDB NEWS

6 aprilie 2010

Înregistrări secrete cu un atac american asupra civililor irakieni, în 2007. IMAGINI ŞOCANTE

Imagini şocante despre lipsa de discernământ a războiului. Pe internet au apărut înregistrări secrete ale unui atac lansat asupra civililor de armata americană în Irak, în 2007. Oficiali ai Armatei Statelor Unite au confirmat că înregistrarea este autentică.
Filmarea subtitrată în română a atacului VEZI VIDEO:

Din dialogul piloţilor reiese că aceştia identificaseră camera foto a unui reporter drept lansator de rachete. Gruparea WikiLeak, cea care a postat înregistrarea pe YouTube, afirmă că printre cei ucişi se află un fotoreporter al agenţiei Reuters şi asistentul acestuia. La câteva minute după atac, în zonă a apărut o dubă, cei din dubă au început să acorde primul ajutor răniţilor, iar elicopterele deschid focul şi asupra vehiculului.

Oficialii militari americani s-au limitat să confirme autenticitatea înregistrării.

Jurnalistul Reuters la care Gruparea WikiLeak face referire nu a fost identificat, însă editorul-şef al agenţiei Reuters susţine că înregistrarea este dovada de netăgăduit a pericolelor la care se expun corespondenţii de presă din zonele de război.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

BunaDimineataBarlad militeaza pentru exprimarea civilizata si isi rezerva dreptul de a sterge/edita comentariile care depasesc limitele limbajului civilizat, comit atacuri la persoana precum si comentariile cu tenta antisociala, caracter rasist sau xenofob. Comentatorii ce nu respecta conditile mai sus mentionate vor fi tratati ca atare.