NE-AM MUTAT LA ADRESA:   BDBNEWS.RO

Știri locale | Bârlad | Sursa ta zilnică de știri! - BDB NEWS

11 martie 2010

Salariaţii Consiliului Judeţean Vaslui îşi cer sporurile în instanţă

Măsura vine după ce veniturile funcţionarilor s-au înjumătăţit după aplicarea legii salarizării unice.
Sindicatul Consiliului Judeţean Vaslui a luat decizia să ceară drepturile angajaţilor în instanţă/Foto:img.9am.ro
Angajaţii Consiliului Judeţean Vaslui au dat în judecată instituţia după ce, odată cu intrarea legii salarizării în vigoare, au rămas fără sporuri. Funcţionarii sunt nemulţumiţi că le-au fost retrase facilităţile prevăzute în contractul colectiv de muncă, salariile diminuându-se chiar şi cu 700 de lei lunar.

"Salariul era de aprox 1600, 1700 acum s-a înjumătăţit. Ne descurcăm greu, am făcut o rată, o casă, o maşină, nu mai zic că părinţii ne susţin în continuare", şi-a arătat nemulţumirea un funcţionar...


Sindicatul Consiliului Judeţean Vaslui a luat decizia să ceară drepturile angajaţilor în instanţă.

"Salariaţilor din CJ le-au fost diminuate salariile, în medie, de la 450 la 600-700 lei. De asemenea, orele suplimentare nu se mai plătesc. Noi vrem sa obţinem drepturile din CCM", a spus liderul de sindicat CJ Vaslui, Gheorghe Ocheanu

Şefii instituţiei sunt decişi să respecte hotărârea instanţei, dacă aceasta va da câştig de cauză angajaţilor.

Salariaţii ne-au acţionat în judecată, sperăm ca instanţa să fie mai înţeleaptă decât legiuitorul, decât Guvernul şi să dea dreptate salariaţilor", a adăugat vicepreşedinte CJ Vaslui, Dumitru Buzatu.

Peste 100 de angajaţi ai Consiliului Judeţean au depus plângere în instanţă. Fără sporuri şi ore suplimentare, cel mai mic salariu al unui funcţionar public din cadrul Consiliului Judeţean Vaslui este de 877 lei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

BunaDimineataBarlad militeaza pentru exprimarea civilizata si isi rezerva dreptul de a sterge/edita comentariile care depasesc limitele limbajului civilizat, comit atacuri la persoana precum si comentariile cu tenta antisociala, caracter rasist sau xenofob. Comentatorii ce nu respecta conditile mai sus mentionate vor fi tratati ca atare.