Acţiunea lui Gheorghe Nichita este îndreptată împotriva unui blog (şi a creatorului acestuia) în care se cere arestarea primarului, dar şi împotriva iniţiatorului unei petitii online prin care se cere suspendarea sa din functie.
"În calitate de primar al Municipiului Iaşi vă aduc la cunoştinţă următoarele aspecte şi solicit să dispuneţi măsuri legale în scopul eliminării şi sancţionării faptelor ce constituie obiectul prezentei sesizări. (...) Precizez că pe cele două adrese au fost postate materiale al căror conţinut denigrează statutul funcţiei de primar şi în acelaşi timp îmi creează obligaţia de a lua măsuri, prin sesizarea formulată, deoarece invectivele proferate produc consecinţe negative nu numai asupra mea, ci şi asupra comunităţii pe care o reprezint", potrivit plângerii înaintate de Gheorghe Nichita.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei din Iaşi, Virginia Pralea, a declarat pentru REALITATEA.NET că într-adevăr, primarul Nichita a depus recent o plângere la poliţie, în acest sens.
Oficialul a depus la dosar şi câteva copii ale unor mesaje postate pe forumul publicaţiei Ziarului de Iaşi sub pseudonimul "Meditativul". "Să aibă puterea să-şi asume public ce are de spus, nu să se ascundă ca un laş în spatele unui blog. După ce poliţia va descoperi făptaşul, îl dau în judecată", a precizat edilul pentru publicaţia ieşeană.
Purtătorul de cuvânt al Primăriei din Iaşi, Andrei Trofor, nu a vrut să comenteze vizavi de plângerea primarului.