NE-AM MUTAT LA ADRESA:   BDBNEWS.RO

Știri locale | Bârlad | Sursa ta zilnică de știri! - BDB NEWS

27 ianuarie 2015

Asteroidul 2004 BL86 a fost observat la Bârlad

În noaptea de 26 spre 27 ianuarie 2015, un asteroid a trecut la aproximativ 1.2 milioane km de Pământ (aproape de trei ori distanța Pământ - Lună). Asteroidul se numește 2004 BL86 și are dimensiunea cuprinsă între 300 și 900 metri.


A fost descoperit pe 30 ianuarie 2014 de Observatorul Astronomic LINEAR. 2004 BL86 este un asteroid apropiat Pământului şi este considerat potenţial periculos. În următorii 200 de ani nu se va mai apropia atât de mult de planeta noastră. Descoperirea şi urmărirea acestor corpuri cereşti este foarte importantă pentru astronomi şi de aceea ţările dezvoltate au investit foarte mult în construirea de observatoare astronomice, destinate cercetării în acest domeniu.

„ Observatorul Astronomic al Muzeului „Vasile Pârvan” din Bârlad, județul Vaslui cu codul MPC L22, a observat în noaptea de 26 spre 27 ianuarie, asteriodul 2004 BL86. În urma acestor observaţii s-a realizat o imagine animată, unde se poate observa mişcarea asteroidului. Chiar şi la o expunere de 15 secunde, asteroidul apare ca o dâră luminoasă ce se deplasează foarte rapid.

Este posibil ca Observatorul Astronomic din Bârlad să fie singurul observator public din România care a observat în noaptea de 26 spre 27 ianuarie asteroidul 2004 BL86, a precizat Dumitru Ciprian Vîntdevară, muzeograf Planetariu/Observatorul Astronomic al Muzeului „Vasile Pârvan” Bârlad, județul Vaslui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

BunaDimineataBarlad militeaza pentru exprimarea civilizata si isi rezerva dreptul de a sterge/edita comentariile care depasesc limitele limbajului civilizat, comit atacuri la persoana precum si comentariile cu tenta antisociala, caracter rasist sau xenofob. Comentatorii ce nu respecta conditile mai sus mentionate vor fi tratati ca atare.