NE-AM MUTAT LA ADRESA:   BDBNEWS.RO

Știri locale | Bârlad | Sursa ta zilnică de știri! - BDB NEWS

28 februarie 2010

Noile radare ale Politiei se afla pe Loganurile albe cu numar B-18-Z(xx)

Foto:BdB
De la 1 martie, Politia Rutiera ii va vana pe vitezomani cu radare noi, imposibil de detectat in timp util cu aparatele existente pe piata. soferii sunt deja in alerta si cauta, totusi, alte metode de a trisa: comunicarea prin statii radio si divulgarea pe internet a numerelor de inmatriculare ale Loganurilor pe care sunt instalate radarele-minune.
Comunitatile de soferi de pe internet si nu numai au intrat deja in alerta.

Ziua protecţiei civile

Duminică, 28 februarie, se împlinesc 77 de ani de la apariţia Decretului Regal nr. 468, care a reglementat activitatea de „Apărare pasivă“ pe teritoriul României, decretul reprezentînd „certificatul de naştere“ al activităţilor de apărare civilă în ţara noastră. Trecută prin destule frămîntări, de-a lungul celor 77 de ani de existenţă, activitatea de protecţie civilă este astăzi inclusă în cadrul activităţii inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă.

27 februarie 2010

Yahoo anunta: Y! Voice va fi indisponibil intre 28 februarie - 1 martie 2010.

Fiecare care a deschis contul de Yahoo Messenger astazi,a gasit un mesaj cat se poate de explicit trimis in mod automat catre toti utilizatorii YM: "Y!Voice will be unavaible between Feb 28th 9PM PST and March 1st 1 AM PST.We apologizefor any inconvenience." Cu alte cuvinte,in aceasta perioada,nu se va putea folosi serviciul voce(telefonia yahoo) si din cate se pare va fi afectat chiar si cel webcam.

25 februarie 2010

Suflu tânăr la Biblioteca “Belloescu”

 2010-02-15
Fotoliul pe care l-a ocupat în ultimii 23 de ani Toni Iosipescu la Biblioteca Municipală Bârlad a fost preluat din această lună de Mariana Negru.

Biblioteca Municipală “Stroe Belloescu” Bârlad are din această lună un nou director. Mariana Negru a preluat, interimar, frâiele conducerii de la Toni Iosipescu, cea care a ocupat funcţia de conducere în ultimii 23 de ani. Schimbarea a fost propusă de Consiliul Local, instituţia de cultură fiindu-i subordonată. Noul director a fost ales din cadrul colectivului unităţii, fiind una dintre cele trei salariate cu studii superioare. După deblocarea posturilor din sistemul bugetar, funcţia va fi scoasă la concurs.

24 februarie 2010

Poliţiştii au întocmit două portrete robot în cazul dublei crime din Siret.

Portretele-robot ale suspecţilor în cazul dublului asasinat de la Siret au fost date publicităţii/ FOTO: IGPRUnul dintre bărbaţi are aproximativ 35 ani, este brunet, solid şi are 1, 80 m înălţime. Celălalt are până în 45 ani, este şaten şi are aproximativ 1,75 m înălţime. Portretele au fost întocmite pe baza semnalmentelor descrise de martorii care i-au văzut pe cei doi suspecţi în apropierea locuinţei unde s-a petrecut drama.O femeie şi fiica sa de 6 ani au fost găsite împuşcate în cap, săptămâna trecută, în locuinţa lor din localitatea suceveană Siret. Soţul femeii este cunoscut în oraş ca schimbător de valută.Poliţiştii iau în calcul în acest caz ipoteza unui jaf sau a unei reglări de conturi.

21 februarie 2010

Victor Ponta, "Micul Titulescu", este noul preşedinte PSD

Răsturnare spectaculoasă de situaţie. "Micul Titulescu" a ieşit învingător în cursa pentru şefia PSD, după ce, iniţial, Mircea Geoană părea să fie câştigătorul. Ponta a obţinut 856 de voturi, în timp ce Geoană doar 781. Noul secretar general al PSD este vechiul secretar general, Liviu Dragnea. 
PSD are un nou preşedinte. Iar numele său este Victor Ponta.  Cel supranumit "Micul Titulescu" l-a învins în finala pentru şefia partidului pe Mircea Geoană la capătul unui congres ce a ţinut mai mult de 17 ore. Imediat după aflarea veştii, o mare parte a sălii s-a îndreptat spre noul ales, în timp ce din difuzoare a început să cânte "Oda Bucuriei".

20 februarie 2010

Pandele şi Vanghelie, fluieraţi copios! Geoană s-a enervat. În sală s-a strigat "Trădătorul!" la adresa lui Pandele

Primarul din Voluntari s-a plâns congresului că a fost suspendat nestatutar din PSD Ilfov. Discursul lui a stârnit huiduieli în sală din partea susţinătorilor lui Marian Vanghelie, care a fost şi el huiduit. Ion Iliescu a sărit în apărarea lui Pandele! Cu toate astea, candidatura primarului din Voluntari a fost respinsă de congres! Pe Andrei Alexandru nu îl ascultă nimeni, iar Mircea Geoană îi cere să termine! Acelaşi lucru şi cu Ioan Domonco. Se pregăteşte Victor Ponta.
Primarul oraşului Voluntari, Florentin Pandele, a mers la tribuna Congresului, acuzându-l pe liderul PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, că l-a suspendat împotriva Statutului.
"Am fost suspendat fără a se respecta statutul. Am fost suspendat de către Marian Vanghelie într-una din zilele în care m-am ridicat la Consiliul Naţional împotriva lui Vanghelie. Ca să mă suspendaţi, trebuie să modificaţi statutul. Vreau să vă informez că dacă ai altă părere decât a lui Vanghelie, rişti să fii dat afară. Astăzi am primit ecuson de invitat, deşi trebuia să fii delegat. Vanghelie nu respectă statutul partidului", a acuzat Florentin Pandele.
"Acesta este o nuntă, nu un congres", a clamat Pandele.
Din sală au curs apostrofările: "Vrem să fiţi uniţi, bă!!!!", "Pandelică!". Vanghelie a încercat să răspundă, dar a fost fluierat şi el de sală, de adversarii săi.
Mircea Geoană s-a enervat crunt. L-a trimis la locul lui pe Vanghelie ş a început să ţipe: "Nu voi accepta să transform chestia asta într-un bâlci! Cine vrea să facă jocuri la cingres nu va găsi în noi sprijin. Prin votul comisiei de propuneri a considerat că această candidatură nu întrunește elementele statutare. Nu am să accept să intrăm în acest congres"
Ion Iliescu a intrat şi el în scenă. I-a luat apărarea lui Pandele: "Fac apel la toţi delegaţii congresului şi la invitaţi. Invitaţii îi rog să se abţină, au doar calitatea de a observa lucărările congresului. Pe fond, cred că domnul Pandele are dreptate. După CN la o zi, două am fost sunat de patru membri ai organizaţiei de Ilfov care au aflat că a fost o şedinţă în care domnul Pandele a fost suspendat. Au vrut să vorbească cu domnul Geoană şi nu a avut timp. Mi se pare că s-a procedat nestatutar. Congresul să ia notă de acest lucru. Nu am discutat în CN suspendarea lui Pandele, deci să o amânăm. Deci eu propun ca suspendarea domnului Pandele să fie anulată de congres!"
Fiind suspendat din partid, Pandele nu poate candida la scaunul de vicepreşednte. Secretarul general, Liviu Dragnea, a tranşat problema: "Stimaţi colegi, sunt în sală peste 1700 de colegi. Vreau să stingem acest conflict. Avem o prevedere statutară. Domnul Pandele vrea să candideze la funcţia de vicepreşedinte." Dragnea a supus votului candidatura lui Pandele şi congresul a respins la vot candidatura acestuia.

18 februarie 2010

Zi decisivă la PSD: Astăzi aflăm candidaţii oficiali pentru şefia partidului

Mai sunt doar două zile până la congresul PSD. Timp suficient pentru modificarea listei de candidaţi la şefia partidului, termenul limită de depunere a candidaturilor fiind astăzi, la ora 16.00. Până acum, Mircea Geoană, Victor Ponta, Cristian Diaconescu şi Miron Mitrea sunt principalii candidaţi pentru şefia PSD. Nu este exclus ca astăzi să avem parte şi de o surpriză. Adrian Năstase ar putea reveni în cursă, după ce aseară a lăsat să se înţeleagă că ar putea candida şi că retragerea sa a fost "o formă de protest".

Adrian Năstase şi Mircea Geoană erau până la începutul acestei săptămâni principalii candidaţi la funcţia de preşedinte al PSD. Luni, Adrian Năstase s-a retras din cursă şi a spus că nu vrea să legitimeze prin participarea sa o "regie politică proastă" şi a avertizat că partidul merge într-o direcţie greşită. Retragerea surprinzătoare a lui Adrian Năstase din cursa pentru şefia PSD i-a deschis calea spre vârful partidului lui Victor Ponta.
Mircea Geoană a fost primul care şi-a anunţat intenţia de a candida la şefia PSD...

17 februarie 2010

Un bârlădean a căzut de la etajul patru al unui bloc

Un bârlădean în vârstă de 60 de ani a ajuns în stare gravă la spital după ce, marţi dimineaţă, a căzut de la etajul patru al unui bloc de locuinţe.

 

 

Din câte au aflat poliţiştii, se pare că acesta se afla în vizită la cineva şi, ieşind pe casa scării, s-a dezechilibrat şi a căzut prin balustradă. Cercetările vor continua, pentru a se stabili dacă acesta a fost împins sau a fost vorba de o tentativă de sinucidere.
Medicii din cadrul Compartimentului de Primire Urgenţe care l-au examinat l-au considerat un caz foarte grav. După primele îngrijiri, bărbatul a fost trimis la Clinica de Neurochirurgie Iaşi, pentru tratament de specialitate.

Vanghelie: Dă-l în p... mea pe Geoană, că are o gramadă de defecte. Ascultă înregistrarea!

“Nişte lepre nenorocite. Tu crezi că-s îndrăgostit de Geoană? Ce-i gagică. Dă-l în p...mea, că are o grămadă de defecte! Da' e vorba de cum te uiţi tu în oglindă dimineaţa, înţelegi? Cum, mă, zici una şi pe urmă "aoleo, voi sunteţi mai tari, sunt mâine cu voi!" Cum dracu, mă, frate, mă, io am fost vagabond pe bulevard, ăştia au fost la facultate şi nu au învăţat nimic, dă-i dracu'! Dă-i dracu' de idioţi, pe cuvântul meu că nu au învăţat nici principiile elementare ale bunului simţ! Nişte lepre! Ăştia îşi vând nevestele, ascultă-mă ce spun, ca să le dai o funcţie, îţi dă nevestele. De aia arată la Diaconescu, alea cu WC-urile", spune Vanghelie în înregistrarea postată de Ciutacu.
Marian Vanghelie a anunţat că îl va susţine pe Mircea Geoană la preşedinţia PSD.

La proba orală la limba şi literatura română, elevii au avut de comentat un text scris de consilierul ministrului Educaţiei

În loc să comenteze opere literare, autorii subiectelor au considerat că este mai bine ca elevii să comenteze articolul „Cât timp petrece generaţia Google pe internet”, scris de actualul oficial din Ministerul Educaţiei, pe vremea când era jurnalist la ziarul Gândul.
Surpriză la proba orală de limba şi literatura română a examenului de bacalaureat. Elevii au avut de comentat un text scris de consilierul ministrului Educaţiei, Melania Mandas Vergu.

În loc să comenteze opere literare, autorii subiectelor au considerat că este mai bine ca elevii să comenteze articolul „Cât timp petrece generaţia Google pe internet”, scris de actualul oficial din Ministerul Educaţiei, pe vremea când era jurnalist la ziarul Gândul. Melania Mandas Vergu a declarat că a fost o surpriză şi pentru ea, dar că nu este pentru prima oară când textele sale jurnalistice sunt subiecte la probele orale de Bacalaureat.

" N-am stiut nicio secundă de chestiunea asta pentru că până la urmă, dacă aş fi ştiut le-aş fi spus să se abţină anul asta. Ideea e că nu e prima oară când se întâmplă acest lucru. Nu văd de ce sunt acum în conflict de interese. E un text public. Deci eu n-am niciun conflict de interese, nu iau bani, nu câştig bani de la bacalaureat, nu-mi dă nimeni niciun ban, ca să vă fie foarte clar", adeclarat consilierul ministrului Educaţiei, Melania Mandas Vergu.

13 februarie 2010

Generalul Chiţac va fi eliberat luni din arest

Generalul Mihai Chiţac a cerut să fie eliberat din penitenciar pentru a-şi rezolva o serie de probleme medicale, el urmând să fie internat de luni la Spitalul Floreasca. Fostul ministru de Interne, condamnat în dosarul Revoluţiei de la Timişoara, s-a întors după gratii în urmă două luni.
Fostul general Mihai Chiţac se află la Penitenciarul Jilava.
Tribunalul Militar Bucureşti a admis pe 12 ianuarie cererea fostului general Mihai Chiţac de întrerupere a pedepsei cu închisoarea.
Magistraţii i-au îngăduit acestuia o perioadă de două luni pentru a-şi rezolva problemele de sănătate. Decizia urmează să fie pusă în aplicare începând cu  data de 15 februarie, chiar dacă recursul nu s-a mai judecat astăzi.  Chiţac va fi eliberat de la Jilava şi se va interna la Spitalul de Urgenţă Floreasca.
Întors pe 18 decembrie în penitenciar, Mihai Chiţac a cerut din nou eliberarea pe motive medicale. Fostul general susţine că nu a reuşit să se opereze la inimă în cele trei luni de întrerupere a pedepsei cu închisoarea. Mihai Chiţac a fost eliberat în 18 septembrie, pe o perioadă de trei luni, pentru a se opera. Mihai Chiţac alături de Victor Atanasie Stănculescu au fost condamnaţi la 15 ani închisoare pentru reprimarea revoluţiei de la Timişoara.

12 februarie 2010

Traian Băsescu ar putea fi dat în judecată

Asociaţia Magistraţilor susţine că stema expusă la Palatul Cotroceni este ilegală pe motiv că are pe fundal culoarea violet, şi nu culoarea albastră, aşa cum prevede legea. Magistraţii cer Parchetului General să se autosesizeze.

Asociaţia Magistraţilor ia în calcul posibilitatea să îl dea în judecată pe preşedintele Traian Băsescu fiindcă ar fi schimbat ilegal culoarea de pe stema naţională, din albastru în violet.
Potrivit legii, stema României este reprezentată, pe culoarea albastră, de o acvilă de aur cu capul spre dreapta, cu ciocul şi ghearele roşii, cu aripile deschise, ţinând în cioc o cruce ortodoxă din aur, în gheara dreaptă o sabie, iar în gheara stângă un buzdugan.
Legea are prevederi stricte şi privind reproducerea stemei României, la culorile utilizate, precum şi la materialele şi tehnicile folosite.
Pe lângă culoare, aceeaşi lege stipulează că pe pieptul acvilei se găseşte un scut mai mic, împărţit în patru cartiere reprezentând stemele regiunilor istorice şi o insiţiune reprezentând Marea Neagră.
La rândul său, Constituţia României prevede că stema ţării şi sigiliul statului sunt stabilite doar prin legi organice.

 

11 februarie 2010

Tavanul Judecătoriei Vaslui este afectat de infiltraţii

Tavanul Judecătoriei Vaslui este în pericol de prăbuşire. Atunci când ninge sau plouă, apa se infiltrează în tavan iar judecătoria se umple de găleţi şi vase.

Tavanul Judecătoriei Vaslui este afectat de infiltraţii/Foto: BDB

"Am sesizat, am făcut referate dată fiind necesitatea reparării acoperişului. Nu au fost alocaţi bani pentru reparaţii capitale nici măcar pentru repararea plafonului. Stăm cu vase, cu găleţi, cu lighene, cu ce putem pentru a colecta apa", a declarat Dana Hagiu, preşedinte Judecătoria Vaslui.
Holul de acces spre sala de judecată de la etaj este cel mai afectat de infiltraţii. Autorităţile încearcă să găsească fonduri pentru reabilitarea acoperişului.

9 februarie 2010

Toni Tecuceanu a murit din cauza unei bacterii luate din spital!

La 31 de zile de la decesul actorului în vârstă de 37 de ani, familia a primit dosarul medical în care se menţionează prezenţa bacteriei acinetobacter, contractată dintr-un aparat de ventilaţie de la secţia de Terapie Intensivă.


Paul, fratele lui Toni Tecuceanu, a declarat că îşi doreşte ca cei din spital să plătească pentru fapta lor. "Urmează să mă văd cu un avocat. Apoi voi şti dacă merg sau nu mai departe", a declarat Paul Tecuceanu, citat de ediţia electronică a adevărul.

Iniţial, medicii de la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş au refuzat eliberarea dosarului medical al actorului către familia acestuia. La vremea respectivă, doctorul Adrian Streinu Cercel, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a motivat refuzul prin faptul că actele reprezintă documente medico-legale şi, în conformitate cu Legea privind drepturile pacientului, acestea nu pot fi eliberate decât la solicitarea expresă a organelor abilitate.

Toni Tecuceanu, a decedat la 5 ianuarie, la Institulul de Boli Infecţioase „Matei Balş". Actorul a luptat cu virusul A(H1N1), dar a suferit şi alte complicaţii pulmonare care i-au adus decesul.

7 februarie 2010

OZN-uri in Romania si extraterestrii timizi

Exista sau nu OZN-uri? Consecinta fireasca a intrebarii, exista sau nu extraterestrii? Scepticii vor raspunde ca nu, deoarece nicio nava si niciun omulet verde cu patru degete nu a fost scos in piata publica, filmat si aratat planetei Pamant. De partea opusa, sunt cei care cred cu tarie in vizitele pe care strainii de pe alte planete le fac pe Terra si... au dovezi.
La ora actuala, Internetul este plin de fotografii, filme si marturii care atesta existenta altor fapturi extraterestre. Totusi, sa admitem ca ET este timid, pentru ca nu se arata oricui si, foarte straniu, nu se arata ziua...

Extraterestrii nu ocolesc nici Romania. Sunt semnalate cercuri in lanuri de porumb/ grau s.a., lumini suspecte aparute pe cer ori chiar vizitatori vezi mult mediatizatul "alien scafandru" care a facut o vizita de lucru intr-un sat din Mehedinti, fireste pe timp de noapte.

Pentru a ilustra acest articol cu cazuri concrete, am cautat pe Internet site-uri romanesti specializate in investigarea fenomenului. Am gasit o multime, intre care si forumuri dedicate problemei vietii extraterestre si a legaturilor ei cu Terra. Mi-a placut pagina RUFOn (centru de cercetare si raportare OZN) deoarece este echilibrata si prezinta multe cazuri unde teza extraterestra este infirmata prin explicatii stiintifice pertinente.

Iata un exemplu, din cele prezentate de RUFOn (www.rufon.org): "Pe 21 septembrie 2007, incepand cu ora 20:30, o camera de supraveghere montata in incinta unei spalatorii din Bucuresti a inregistrat timp de 6 ore o sfera luminoasa. Pana la aceasta data obiectul luminos nu a putut fi explicat, majoritatea ipotezelor fiind exprimate (lumina laser, lanterna sau alte surse de lumina proiectate in obiectiv). Echipa RUFOn va continua investigatia asupra acestui caz care a fost demarata in urma cu o saptamana. La finalul investigatiei vom publica un raport final."

"La fata locului, dar si cu camere de supraveghere similare, am efectuat diferit am efectuat diferite teste de comparatie, nereusind sa reproducem rezultate asemanatoare. Concluzia noastra preliminara este ca ceea ce a filmat camera de supraveghat, sensibila si la InfraRosii si dotata cu mai multe led-uri pe infrarosu, este probabil un obiect sau forma de energie vizibila doar in spectrul infrarosu intru-cat, angajatii spalatoriei (deschisa non-stop) nu au observat nimic suspect in acea noapte, chiar in unele secvente ei pot fi vazuti trecand prin dreptul camere in timp ce sfera se afla in imagine."

Taberele celor care cred in extraterestrii si scepticilor raman despartite. Unde va situati, dumneavoastra, cititorul acestui articol? Poate ca filmulete de mai jos va vor ajuta sa va (re)pozitionati intr-una din tabere:

OZN in Arges


OZN in Bucuresti


Extraterestrii in Oltenia

3 februarie 2010

Un nou virus ! http://roamateursxx.freehostking.com

Atentie!Nu dati curs acestor mesaje care va trimit catre linkuri de genul:

http://roamateursxx.freehostking.com/profile.php?user-Virus propagat prin Yahoo Messenger

http://tina.se-dezbraca.ro/    roamateursxx.freehostking.com/profile.php
cine ti-a pus pozele aici?? :0 hxtp://roamateursxx.freehostking.com/profile.php?user
tu ti-ai facut profilu asta? hxtp://roamateursxx.freehostking.com/profile.php?user
Tu ti-ai pus pozele aici ? hxtp://roamateursxx.freehostking.com/profile.php?user
Acestea sunt noile mesaje si domeniu care se raspandeste prin Yahoo! Messenger de curand, iar daca l-am publicat aici ati ghicit despre ce este vorba: DIN NOU VIRUS !
Este noua varianta a virusului descris  aici. Domeniul anterior a fost inchis, asa ca… s-a creat altul. Virusul este deja la a 3-a varianta.
Mai precis, la accesare acelui site, utilizatorului i se propune descarcarea “Shockwave Player” pentru afisarea completa a continutului paginii:
Aceasta pagina nu se poate afisa deoarece nu aveti instalata ultima versiune de Macromedia Shockwave player.
Titlul paginii este destul de provocator, in orice caz: “Profilul tau porno”.
Daca pana acum erau folosite codec-uri false sau kit-uri de instalare false pentru Adobe Flash Player, hackerii s-au orientat spre mai putin folositul Adobe Shockwave Player.

Dand click pe bara de atentionare veti fi redirectionati spre site-ul: hxtp://www.girlshare.ro/82**61.3. Odata rulat virusul creeaza mai multe fisiere: %System%\pxdr.exe, %System%\YahooAuth2.dll si de asemenea isi asigura rularea la fiecare pornire a Windows-ului.
In plus, trimite mass-uri prin Yahoo! messenger, mesajul fiind cel indicat la inceputul postarii.
Virusul fura de asemenea si parola Yahoo! Messenger.
Devirusare AUTOMATA (pentru Windows 2000 si XP):
1. Descarcati: http://download.bleepingcomputer.com/sUBs/ComboFix.exe
2. Apoi, creeati un fisier nou de tip .txt cu Notepad si scrieti in el ce e mai jos in citat:
File::
C:\Windows\system32\yxpb.exe
C:\Windows\system32\YahooAuth2.dll
3. Denumesti fisierul CFScript.txt apoi trage-l peste ComboFix.exe asa cum e aratat in poza de mai jos.

4. Apoi asigurati-va ca ati inchis toate programele care ruleaza (yahoo messenger, firefox, etc) si rulati ComboFix (e posibil sa porneasca automat dupa drag and drop). Va va intreba daca sa inceapa curatirea. Confirmati cu Yes de fiecare data. Nu-l opriti in timp ce scaneaza si dezinfecteaza sistemul. E posibil ca in timpul rularii lui desktop-ul sa dispara, dar nu va ingrijorati.
La final PC-ul va fi restartat.
Apoi schimbati-va parola contului Yahoo!

Razboi intre politie si "smecherul" de Barlad

In urma articolului aparut ieri in Obiectivul de Vaslui,Bogdan Radu-Tulpan a decis sa iasa la contra-atac si  sa se prezinte la redactia ziarului in cauza pentru a-si prezenta varianta proprie in ceea ce priveste conflictul izbucnit intre el si Politia Rutiera Barlad.

2 februarie 2010

Smecher de Barlad!


"Du-te-n mă-ta de poliţist"...Cam aşa i-a apostrofat Bogdan-Radu Tulpan, patronul SC Alexmon SRL Bârlad, pe politiştii care l-au oprit în trafic pentru un control de rutină. Poliţiştii au considerat că se întrunesc elementele constitutive ale infracţiunii de sfidare a organelor judiciare şi l-au trimis în judecată.

Vocabularul inadecvat, expresiile jignitoare condimentate cu obscenităţi la adresa unui poliţist bârlădean şi a instituţiei pe care o reprezenta, l-au transformat pe Bogdan-Radu Tulpan din mare patron în inculpat. Procurorii bârlădeni i-au întocmit rechizitoriul şi l-au trimis în judecată în ianuarie pentru săvârşirea infracţiunii de sfidare a organelor judiciare. Fapta este prevăzută în articolul 272, aliniatul 2 din Codul Penal şi se pedepseşte cu închisoarea.(sursa-obiectiv de vaslui)

1 februarie 2010

Prefect nou la Vaslui

  După o lună de aşteptare, maghiarul Levente Csaba Szekely (foto), a fost numit prefect al judeţului Vaslui. Ciprian Iftimoaie, cel schimbat din funcţie, va ocupa una din cele două funcţii de subprefect al judeţului Vaslui, sacrificat fiind Ioan Zaharia.

După aproape o lună de la nominalizarea sa pentru ocuparea funcţiei de prefect, Levente Csaba Szekely a fost numit, vineri, în funcţia de prefect. El îl înlocuieşte la conducerea judeţului pe Ciprian Iftmoaie, care părăseşte pentru a doua oară această funcţie. Iftimoaie va lucra însă în continuare în Instituţia Prefectului Judeţul Vaslui, el fiind numit în funcţia de subprefect. Cel sacrificat este subprefectul Ioan Zaharia. Deocamdată nu se ştie care sunt planurile fostului subprefect, Zaharia fiind în acest moment în concediu medical.

Andreea Esca şi-a rupt piciorul la schi

Andeea Esca se afla, sâmbătă seară, împreună cu familia la schi, pe pârtia Bradul din Poiana Braşov, când a fost accidentată grav  de un tânăr care se dădea cu placa.