NE-AM MUTAT LA ADRESA:   BDBNEWS.RO

Știri locale | Bârlad | Sursa ta zilnică de știri! - BDB NEWS

1 decembrie 2010

Românii trăiesc prost, dar sunt patrioţi

http://media.realitatea.ro/multimedia/image/201011/w460/oameni_51529800.jpg

Aproape trei sferturi dintre români cred că România nu le oferă, în prezent, condiţii de viaţă civilizate şi un nivel de trai decent. Sunt concluziile unui studiu realizat de IRES. Cu toate acestea, 70% dintre cei intervievaţi spun că nu vor să plece din ţară. Şi 60% aleg tot România, când sunt întrebaţi în ce ţară ar vrea să trăiască.

Aproape 80% dintre români cred că ţara noastră nu oferă un viitor sigur tinerilor. Cu toate acestea, 60% dintre ei sunt convinşi că tinerii ar trebui să rămână în ţară pentru a se realiza, şi doar 35% cred contrariul. În plus, studiul IRES arată că 73% dintre români cred că ţara nu oferă condiţii de viaţă civilizate, iar 72% sunt de părere că în România nu pot avea un trai decent.
Pe de altă parte, studiul arată că 30% dintre români s-au gândit cel puţin o dată să plece la muncă în străinătate. Dintre aceştia, un sfert au recunoscut că au în vedere să se stabilească definitiv în afara graniţelor ţării. De altfel, cercetarea arată că 3 din 5 români au în familie cel puţin o persoană care a lucrat în străinătate. 6% dintre români ar prefera să trăiască în Germania, 4% în Italia, iar 3% în Spania sau Franţa.
Totuşi, cei mai mulţi dintre repondenţi - 60% - au ales tot România drept ţara în care le-ar plăcea să trăiască.
Studiul a fost realizat pe un eşantion de 1832 de persoane. Marja de eroare este de plus, minus 2,4%.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

BunaDimineataBarlad militeaza pentru exprimarea civilizata si isi rezerva dreptul de a sterge/edita comentariile care depasesc limitele limbajului civilizat, comit atacuri la persoana precum si comentariile cu tenta antisociala, caracter rasist sau xenofob. Comentatorii ce nu respecta conditile mai sus mentionate vor fi tratati ca atare.