NE-AM MUTAT LA ADRESA:   BDBNEWS.RO

Știri locale | Bârlad | Sursa ta zilnică de știri! - BDB NEWS

15 iunie 2010

Moţiunea de cenzură a fost respinsă! Guvernul rămâne în funcţie, iar salariile şi pensiile vor fi tăiate


După mai bine de şase ore de discuţii mai aprinse ca niciodată şi alte două ore de vot, Guvernul Emil Boc a fost reconfirmat în funcţie. 228 de parlamentari au votat în favoarea moţiunii. Pentru ca Executivul să cadă ar fi fost nevoie de 236 de voturi.
http://www.bunadimineatabarlad.ro/
Votul a fost întrerupt pentru câteva zeci de secunde, după ce preşedinta Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, i-a cerut unei doamne, care-l ajuta pe deputatul PSD Nicu Bănicioiu la întocmirea "listei ruşinii", să părăsească plenul. Imediat au apărut probleme într-unul din balcoanele plenului, Anastase cerând din nou intervenţia forţelor de ordine.
Cel puţin nouă parlamentari ai Puterii au trădat. Printre ei şi Teo Trandafir.
În condiţiile în care moţiunea PSD a picat, legile care prevăd tăierea salariilor bugetarilor şi a pensiilor se consideră adoptate de Parlament. Pot fi însă atacate, în termen de cinci zile de la adoptare, la Curtea Constituţională. Judecătorii Curţii nu au un termen până la care să dea o soluţie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

BunaDimineataBarlad militeaza pentru exprimarea civilizata si isi rezerva dreptul de a sterge/edita comentariile care depasesc limitele limbajului civilizat, comit atacuri la persoana precum si comentariile cu tenta antisociala, caracter rasist sau xenofob. Comentatorii ce nu respecta conditile mai sus mentionate vor fi tratati ca atare.