NE-AM MUTAT LA ADRESA:   BDBNEWS.RO

Știri locale | Bârlad | Sursa ta zilnică de știri! - BDB NEWS

6 aprilie 2010

Peste 100 de percheziţii în România, SUA şi Cehia, în cadrul unei anchete privind fraude informatice

Percheziţiile vizează fraude 
informatice/ Foto: RTVAproximativ 200 de persoane sunt vizate de ancheta în cadrul căreia, marţi dimineaţă, au fost făcute 101 percheziţii în Bucureşti, Vâlcea, Teleorman, Timiş, Argeş, Prahova, Braşov, Constanţa, Dolj, Giurgiu, Suceava, Botoşani şi Bacău, au declarat pentru NewsIn surse judiciare. Percheziţii în acest caz au avut loc şi în SUA şi Cehia.Potrivit surselor, anchetatorii speră ca 70 din cele aproximativ 200 de persoane vizate să fie cercetate în stare de reţinere.
În urma percheziţiilor de la Bucureşti, 15 persoane suspectate de fraude informatice au fost conduse la sediul DIICOT - structura centrală, urmând să fie duse apoi la DIICOT Vâlcea pentru a fi audiate. La sediul DIICOT -Biroul Teritorial Vâlcea au fost conduse pentru audiere 70 de persoane.
Procurorii DIICOT, împreună cu poliţişti şi jandarmi, au destructurat trei grupuri infracţionale organizate, specializate în săvârşirea de fraude informatice şi înşelăciuni pe site-urile de comerţ electronic, , prejudiciul produs fiind de aproximativ 800.000 de euro. Începând cu 2006, gruparea a acţionat pe teritoriul mai multor state: Spania, Italia, Franţa, Noua Zeelandă, Danemarca, Suedia, Germania, Austria, Statele Unite ale Americii, Canada, Elveţia.
Au fost identificate peste 800 de victime, prejudiciul produs fiind de aproximativ 800.000 euro. În jur de 70 de persoane au fost ridicate pentru audieri în urma percheziţiilor.
Procurorii DIICOT au colaborat cu ofiţerii FBI şi Secret Service, din cadrul Ambasadei SUA la Bucureşti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

BunaDimineataBarlad militeaza pentru exprimarea civilizata si isi rezerva dreptul de a sterge/edita comentariile care depasesc limitele limbajului civilizat, comit atacuri la persoana precum si comentariile cu tenta antisociala, caracter rasist sau xenofob. Comentatorii ce nu respecta conditile mai sus mentionate vor fi tratati ca atare.