NE-AM MUTAT LA ADRESA:   BDBNEWS.RO

Știri locale | Bârlad | Sursa ta zilnică de știri! - BDB NEWS

17 aprilie 2010

Norul de cenuşă vulcanică va acoperi întreaga Românie

Norul de cenuşă va ajunge şi la 
BucureştiSâmbătă seară, norul va ajunge deasupra Capitalei, susţine serviciul meteo din Norvegia, dublat de o prognoză a London Volcanic Ash Advisory.Deocamdată, norul acoperă extremitatea nord-vestică a României. Serviciul meteorologic norvegian avertizează că norul de cenuşă va acoperi, până duminică, întreg teritoriul României.Norul vulcanic va ajunge deasupra Capitalei în această seară, începând cu ora 19:00.

De asemenea, o prognoză a London Volcanic Ash Advisory (Centrul internaţional de avertizare pentru aviaţie, privind cenuşa vulcanică) arată că norul de cenuşă vulcanică va ajunge până la ora 21.00 deasupra României, însă populaţia nu va fi afectată, informează Ministerul Mediului.

Prognoza arată că extiderea va fi nu numai deasupra României, ci şi deaspra întregului continent, la altitudini peste 6000 metri, dar prezenţa norului la acestă altitudine nu are efecte asupra populaţiei, mai informeză Ministerul Mediului.
Administraţia Naţională de Meteorologie a studiat modelul de dispersie a cenuşii vulcanice la nivelul solului. Potrivit rezultatelor acestui studiu, România nu va fi afectatată de cenuşa vulcanică. Aceste rezultate sunt valabile până duminică, la ora 9:00.

Agenţiile pentru Protecţia Mediului din întreaga ţară monitorizează permanent calitatea aerului şi eventualele concentraţii de pulberi totale în suspensie, precum şi pulberile cu dimensiuni foarte mici, atât cu metode automate, cât şi cu metode manuale.
Potrivit meteorologului Viorica Dima, riscul depunerii de cenuşă vizează întreg continentul european, peninsulele mediteraneene rămânând, deocamdată, singurele regiuni neafectate de nor.
Norul acoperă continentul, dar pierde din intensitate, spune meteorologul Florinela Georgescu. Mai mult, extinderea afectează doar straturile superioare, în cele joase neexistând niciun fel de pericol.
Norul de cenuşă a ajuns în România în această dimineaţă, în jurul orei 6:00. Potrivit ultimelor estimări, norul trece peste partea de nord-vest a ţării, la o altitudine de 6.000 - 10.000 de metri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

BunaDimineataBarlad militeaza pentru exprimarea civilizata si isi rezerva dreptul de a sterge/edita comentariile care depasesc limitele limbajului civilizat, comit atacuri la persoana precum si comentariile cu tenta antisociala, caracter rasist sau xenofob. Comentatorii ce nu respecta conditile mai sus mentionate vor fi tratati ca atare.