NE-AM MUTAT LA ADRESA:   BDBNEWS.RO

Știri locale | Bârlad | Sursa ta zilnică de știri! - BDB NEWS

29 martie 2010

Femei sinucigaşe sunt autoarele atentatelor de la Moscova


Prima explozie s-a petrecut în staţia Lubianka, în apropierea fostului sediu al temutului KGB.
Autorităţile ruse dau vina pe separatiştiii ceceni pentru masacrul de la metroul moscovit.Prima explozie s-a petrecut în staţia Lubianka, în apropierea fostului sediu al temutului KGB.Cele două explozii care s-au soldat luni cu cel puţin 34 de morţi în metroul de la Moscova sunt opera unor kamikaze, a anunţat procurorul Moscovei, Iuri Siomin, citat de AFP. Potrivit unor surse anonime citate de Interfax, atentatorii au fost femei.

Comisia de anchetă a Parchetului informase anterior că a fost deschisă o investigaţie pentru acte de terorism.
Cel puţin 34 de persoane au murit şi 27 au fost rănite luni dimineaţa în două explozii care au avut loc în metroul de la Moscova, au declarat autorităţile. Numărul răniţilor nu este foarte limpede. Unele surse vorbesc de 27 de morţi, altele de 100, altele de 200.
Prima explozie a avut în staţia Lubianka, din centrul Moscovei, în jurul orei locale 8.00 (7.00, ora României), în apropierea sediului serviciului de securitate FSB, fostul KGB. "Ultimele informaţii indică faptul că 22 de persoane au fost ucise în explozia de la Lubianka şi alte 12 au fost rănite", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă.
O a doua explozie s-a produs în staţia Park Kulturi, în jurul orei locale 8.40 (7.40, ora României). "12 persoane au murit în explozia de la Park Kulturi şi 15 au fost rănite", a adăugat purtătorul de cuvânt.
În piaţa Lubianka staţionează câteva zeci de vehicule ale serviciilor de urgenţă, precum şi un elicopter, potrivit unui corespondent AFP. Poliţia a închis toate pasajele subterane, dar celelalte linii de metrou continuă să funcţioneze.
Capitala rusă a fost afectată în ultimii zece ani de o serie de explozii soldate cu morţi şi revendicate de milianţi ai cauzei cecene, dar în ultimul timp atentatele deveniseră tot mai puţin frecvente. Potrivit postului de radio Ecoul Moscovei, este primul eveniment de acest tip din ultimii şase ani. Ultimul atac terorist la metroul din Moscova a avut loc în februarie 2004, când au murit 41 de oameni.

2 comentarii:

BunaDimineataBarlad militeaza pentru exprimarea civilizata si isi rezerva dreptul de a sterge/edita comentariile care depasesc limitele limbajului civilizat, comit atacuri la persoana precum si comentariile cu tenta antisociala, caracter rasist sau xenofob. Comentatorii ce nu respecta conditile mai sus mentionate vor fi tratati ca atare.