NE-AM MUTAT LA ADRESA:   BDBNEWS.RO

Știri locale | Bârlad | Sursa ta zilnică de știri! - BDB NEWS

30 decembrie 2009

Antarctica s-a mutat la Barlad.


Ineficienţa autorităţilor locale continuă să aducă la disperare bârlădenii care se văd nevoiţi să înoate prin nămeţii şi mocirla care au cuprins întreg oraşul.
Odată cu creşterea temperaturilor, circulaţia pe străzi se transformă într-o veritabilă aventură, deopotrivă pentru pietoni şi conducătorii auto. Dacă eşti simplu pieton, trebuie să te înarmezi cu multă răbdare şi nervi pe măsură pentru că ai de înfruntat nămeţi în care te afunzi până la genunchi, bălţi de apă şi zăpadă în plin proces de topire, ca să nu mai vorbim că rişti să ajungi cu “roatele” în sus din cauza stratului de gheaţă de dedesubt.
Situaţia este aceeaşi pentru aproape întreg oraşul. Nici măcar principalele artere ale Bârladului nu se pot lăuda cu o stare mai bună. Nu mai vorbim despre trotuare, pe care eşti nevoit să
mergi cu mare atenţie pentru că ori rişti să-ţi rup gâtul din cauza gheţii, ori ţi se afundă picioarele în bălţi sau zăpada mustind a apă. Cu alte cuvinte, un calvar.
Aceleaşi probleme le întâmpină şi şoferii. În toate aceste zile, traficul rutier din oraş a fost de-a dreptul sugrumat din cauza condiţiilor execrabile în care s-a prezentat carosabilul. S-a mers bară la bară, cu viteză mică, pentru că altfel exista riscul de a derapa pe gheaţă. Nu puţini au fost şoferii care au tras o spaimă bună după ce maşinile au derapat violent, fiind la un pas de a intra pe contrasens sau în vreun stâlp ori copac de pe marginea străzii. Nu mai vorbim de cei care de zile întregi au renunţat la a mai ieşi cu maşina în oraş tocmai din cauza condiţiilor de drum.
Bârlădenii din cartierele mărginaşe, indiferent că vorbim de cele de pe vatra veche a oraşului (Munteni, Podeni) sau din zonele înalte ale urbei (Deal, Deal II, Mihai Eminescu, Ţuguiata, Cotu Negru etc.), ne-au spus că nu au văzut vreun utilaj de deszăpezire nici atunci când a nins, nici după ce urgia s-a oprit. Probabil că edilii bârlădeni au sperat că, dacă tot s-a încălzit,
Mama Natură le va da o mână de ajutor. Nu s-au gândit că zăpada căzută a fost în cantităţi imense.
Abia în ultimele 48 de ore au putut fi văzute prin oraş echipe de lucrători înarmate cu lopeţi care se “chinuiau” să spargă gheaţa sau să înlăture zăpada din apropierea trecerilor pentru pietoni (bineînţeles, doar cele de pe Bulevardul Republicii). Nu vă închipuiţi că erau zeci şi zeci de echipe. La un scurt “raid” prin oraş, ieri nu am reuşit să vedem decât câteva echipe de acest gen, în doar două locaţii: zona Stadion şi intersecţia de la Cerbul de Aur. În rest, nimic!(Obiectiv,Editia de Vaslui)

De Revelion, eclipsa partiala de Luna


In seara de Revelion, putem vedea o eclipsa partiala de Luna. Aceasta va incepe la ora 19:15, va avea maximul la ora 21:22 si se va termina la 23:29, chiar la timp pentru a intampina noul an.
Eclipsa va putea fi observata cu ochiul liber. Incepand cu ora 19.15, stralucirea discului lunar va incepe sa scada, pentru ca la ora 21.22 partea de jos a Lunii sa fie umbrita total de Pamant. Luna va aparea in acel moment ca "taiata in doua", o jumatate fiind rosiatica, iar cealalta luminoasa.

25 decembrie 2009

Craciun Fericit!

Peste tot in lume, oamenii sarbatoresc Craciunul. Aceasta sarbatoare sfanta are loc de mai bine de 2000 de ani, cu propriile traditii sau cu altele, imprumutate. Multe dintre acestea au aparut insa cu mult inainte de nasterea lui Isus.

Craciunul se serbeaza de mai bine de 4000 de ani, cu multe secole in inaintea nasterii lui Isus Cristos. Cele 12 zile ale Craciunului, aprinderea luminarilor, oferirea cadourilor, paradele, colindatorii din casa in casa, mesele de sarbatoare si procesiunile religioase au "radacinile" departe in timp, de la mesopotamieni.

Multe din aceste traditii au inceput cu celebrarea mesopotamiana a Anului Nou. Mesopotamienii credeau in existenta mai multor zei si a celui care-i conducea - Marduk. In fiecare an, la sosirea iernii se credea ca Marduk purta razboi cu fortele raului, si avea nevoie de sustinatori - mesopotamienii serbind astfel Zagmuk, pentru ultimele 12 zile ale anului. Regele mesopotamian trebuia sa jure credinta zeului Marduk si sa moara pina la sfirsitul anului, alaturindu-se astfel zeului si oferindu-i ajutor ca sa cistige razboiul. In haine regesti era insa imbracat un criminal de rind si sacrificat in locul regelui.

Persienii si Babilonienii aveau o sarbatoare asemanatoare, numita Sacaea, aceasta incluzind si o parte in care rolurile erau inversate: sclavii deveneau stapini, iar acestia sclavi.

Primii europeni credeau in spirite, vrajitoare, stafii si spiridusi. Cind se apropia Solstitiul de iarna, cu nopti lungi si zile scurte, oamenii se temeau ca Soarele nu se va mai intoarce si tineau serbari si ritualuri inchinate acestuia, implorindu-l sa revina.

In Scandinavia, pe timpul iernii, Soarele disparea pentru multe zile. Dupa 35 de zile cercetasi erau trimisi in munti sa vada cind va apare acesta, iar la aflarea vestilor bune se sarbatoarea Yuletide, cu ruguri uriase aprinse si uneori cu crengile copacilor impodobite cu mere, care sa�reaminteasca de revenirea primaverii si a verii.

Grecii antici aveau o sarbatoare similara cu Zagmuk/Sacaea inchinata zeului Kronos care purta razboi cu Zeus si Titanii lui.

Romanii isi sarbatoreau pe zeul Saturn, sarbatoarea se numea Saturnalia si tinea de la mijlocul lunii Decembrie pina pe 1 Ianuarie. Sarbatoarea includea carnavaluri pe strazi, mese festive, vizite la prieteni si schimburi de cadouri aducatoare de noroc. Romanii isi impodobeau casele cu ghirlande din laur si brad in care aprindeau lumanari, iar stapanii si sclavii isi inversau rolurile.

Saturnalia romanilor era o sarbatoare a bucuriei, dar crestinii au considerat-o paganism pentru ca onora un zeu pagin. Primii crestini au vrut ca nasterea Pruncului Isus sa fie o sarbatoarea religioasa solemna, nu una plina de excese, pagana, precum Saturnalia.

Pe masura ce crestinismul cistiga teritoriu, biserica era alarmata de faptul ca cei convertiti continuau sa serbeze Saturnalia. Desi initial a incercat sa interzica aceasta sarbatoare pagana, biserica a decis ca aceasta sa fie schimbata si inchinata nasterii Pruncului Sfant, fiul lui Dumnezeu.

Unele surse sustin ca sarbatoarea Craciunului a aparut ca o competitie a sarbatorii pagane Saturnalia in luna Decembrie. Ziua de 25 Decembrie nu era sfanta doar pentru romani, dar si pentru persieni, a caror religie - mithraism era la competitie cu crestinismul.�Pina la urma insa, biserica crestina a reusit sa preia entuziasmul, luminile si cadourile de la Saturnalia pentru sarbatoarea Craciunului.

Ziua in care s-a nascut pruncul Isus nu se stie cu precizie. Desi era sarbatorita pina in anul 98 AD, din 137 AD, din ordinul cardinalului Romei a devenit sarbatoare solemna. Din 350 AD s-a decis ca aceasta sarbatoare sa aiba loc pe 25 Decembrie.

Craciun Fericit!

23 decembrie 2009

Poliţist taiat de un vasluian beat!


Un poliţist a fost tăiat de un vasluian în vârstă de 35 de ani care era în stare de ebrietate. Acesta era recalcitrant, iar la venirea unui echipaj de poliţie, acesta s-a împotrivit să fie transportat la secţia de poliţie şi a devenit agresiv.
Înconsecinţă, Judecătoria Bârlad a emis mandat de arestare pe numele lui Marian Susanu. Bărbatul a fost arestat preventiv pentru 29 de zile pentru ultraj, distrugere şi sfidarea organului judiciar. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă până la cinci ani de închisoare. "În momentul în care poliţiştii au ajuns la faţa locului, bărbatul a început să-i ameninţe şi să arunce înspre ei, pe rând, cu securea şi cu furca. De asemenea, pe fondul consumului de alcool, a spart mai multe geamuri de la propria locuinţă şi a incendiat o stivă de cherestea, de aproximativ patru metri cubi, ce aparţinea fratelui său. După solicitarea sprijinului unei echipe mobile de poliţişti din Bârlad, Marian Susanu a fost somat să înceteze acţiunile violente, însă bărbatul a continuat să se manifeste violent, inclusiv atunci când a fost imobilizat, unul dintre poliţişti fiind tăiat la degetele de la mâna stângă", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

22 decembrie 2009

Avatar-Cel mai scump film al tuturor timpurilor

"Cel mai scump lungmetraj din istoria cinematografiei a obţinut încasări de 27 de milioane de dolari (18,83 milioane de euro) în prima zi de proiecţii în cinematografele din Statele Unite şi Canada.
James Cameron, creatorul filmului „Titanic“, a muncit 15 ani,si a costat, conform unor estimări, 500 de milioane de dolari.
Lansat la aproape 12 ani de la "Titanic", "Avatar"-ul lui James Cameron demonstrează că aşteptarea regizorală a meritat. Producţia sa revoluţionară promite să spargă toate tiparele în cinematografie.
Povestea acestui film începe în urmă cu 14 ani, când Cameron a scris un scenariu de 80 de pagini pentru "Avatar", inspirat de cărţile SF citite în copilărie. El a creat atunci fiinţe cu pielea albastră şi ochi alungiţi, locuitori ai unei mici planete aflate la 4,4 milioane de ani lumină distanţă de Pământ.

Si pentru ca nu sunt adepta filmelor SF,si nici nu am vazut inca acest film,voi astepta sa il vad si apoi sa-mi dau cu parerea.Pana atunci puteti sa vedeti un trailer...ca sa va faceti o parere cat de cat."







ARTICOL PRELUAT DE PE 100.Ro

21 decembrie 2009

Frig,politica si criza.

Cuvinte de actualitate si totodata care ne leaga cat de cat intrun popor lovit de-a lungul anilor.Singurele cuvinte pe care noi romanii le mai avem in comun.Dupa 20 de ani am ajuns cu totii sa privim in urma si sa incercam sa intelegem ce s-a intamplat.Si daca nu am inteles pana cum,sunt slabe sanse sa o mai facem.Nu pentru ca am fi un popor cu dificultati in gandire,ci doar pentru motivul ca au avut altii grija in a ne face sa nu vedem ce trebuie.
Din pacate e frig si pentru ca,cei care ne conduc,poarta interese diferite.Altele decat cele pentru care noi i-am ales.Ne-au readus aminte ca si noi cei multi contam o data la 4 sau 5 ani.Atat.Sa fii important o zi la cativa ani e deja prea mult.
Silviu Brucan spunea in '89 ca romanii vor avea nevoie de 20 de ani sa deprinda democratia.Au trecut 20 de ani si inca nu ne-am deprins cu aceasta notiune.Multi au inteles democratia la modul personal,neavand nimic in comun cu adevaratul sens al cuvantului.In zilele revolutiei au murit mii de oameni,sub deviza: "sa ne fie mai bine noua celorlalti!".Si se pare ca dupa atatia ani,unora le e mai bine.Macar ei,sa aprinda cate o lumanare in memoria celor multi si sa le multumeasca pentru jertfa.Noi,restul celor multi,sa ne uitam la televizor si sa incercam sa intelegem cum ar fi fost sa facem parte din categoria celor "care o duc mai bine".
E frig.E criza.Poate ca a ramas ceva neatins de criza.Vine constant an de an si e singurul martor pe care nu il putem uita.A luptat cot la cot cu revolutionarii in Decembrie '89.E singurul lucru pe care nimeni nu ni-l poate lua.Frigul.
Noi nu ne uitam eroii care au crezut cu adevarat ca isi dau viata pentru o cauza nobila,asa cum nici ei nu si-au uitat apropiatii in acele ultime clipe in care se aflau in bataia armelor.Dumnezeu sa-i odihneasca in pace!

20 decembrie 2009

UMILIT IN ROMANIA?


Ministrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, le-a cerut prefecţilor să verifice atitudinea funcţionarilor şi modul în care autorităţile locale îi tratează pe cetăţenii care apelează la instituţiile publice. Dacă v-aţi aflat în situaţia de a fi umiliti de autorităţi, spuneţi-ne povestea pe http://bunadimineatabarlad.blogspot.com/ sau pe adresa de mail bunadimineatabarlad@yahoo.com

"Nu aici, la ghişeul alăturat! Nu acum! Sunt în pauză de masă! Azi nu se poate, veniţi mâine! De câte ori nu aţi auzit aceste cuvinte chiar de la cei plătiţi din banii dumneavoastră să-şi facă treaba, dar care se comportă ca şi cum v-ar face o favoare.

De câte ori nu aţi stat degeaba la cozi interminabile? Când aţi fost ultima dată tratat cu dispreţ pe banii dumneavoastră?

Aveţi drepturi care v-au fost încălcate sau de care ar trebui să beneficiaţi şi pe care nu vi le respectă nimeni? Când v-aţi simţit ultima dată UMILIT ÎN ROMÂNIA?"

19 decembrie 2009

Scenariu de secol XXI: un sitcom cu Ceauşescu

A fost nevoie de 60 de ani pentru ca un german să-l joace convingător pe Hitler. De câţi ani va fi nevoie ca personajul Ceauşescu să treacă pe ecran?

Nicolae Ceauşescu are stofă de personaj de film. Poate mai puţin caricaturizabil decât Hitler, sunt de părere unii cineaşti, dar la fel de ofertant. Un singur drum la Teatrul Odeon însă, la spectacolul „Ultimele ore ale lui Ceauşescu”, în care actorul Constantin Cojocaru preia rolul dictatorului, te convinge că momentul „debutului” n-a venit încă.

Primele senzaţii pe care trebuie să şi le reprime spectatorul sunt cele de inconfort şi impostură.

„Trecutul imediat pune în general capcane aproape imposibil de evitat cinematografului de ficţiune. În Germania au trebuit să treacă 60 de ani până când un actor a putut juca cât de cât convingător «un Hitler». Cu Napoleon, cinematograful a avut norocul să aibă un secol protector între eroul real şi propriile posibilităţi. Raportarea la o figură istorică cere un minimum de distanţă temporală, ceea ce garantează o răcire a afectivităţii şi o reducere a excesului de subiectivism”, explică regizorul Andrei Ujică, autorul filmului-eseu „Videograme dintr-o revoluţie” (1992), inclus de prestigioasa revistă „Cahiers du Cinema” printre cele mai subversive zece filme din istorie.

17 decembrie 2009

A fost sau nu revolutie...?


Azi se împlinesc 20 de ani de la debutul Revoluţiei de la Timişoara. Da, a Revoluţiei, cu „R” mare. Oricâte teorii ale conspiraţiei s-ar face, oricâte dezvăluiri despre participarea unor servicii străine ar apărea, un lucru este imposibil de negat: în România a avut loc o Revoluţie a Oamenilor.
Cine nu crede nu are decât să facă o plimbare în cimitirele eroilor, din Bucureşti şi din alte oraşe. Peste tot, sute şi sute de vieţi secerate. Cele mai multe, tinere. Nedrept de tinere. În memoria lor, în zilele care au urmat acelui 22 decembrie 1989, oamenii se opreau şi aprindeau lumânări, la Piaţa Universităţii şi în Piaţa Revoluţiei din Bucureşti, în Piaţa Operei şi pe treptele Catedralei din Timişoara şi în alte locuri însângerate de pe cuprinsul României. Credeam atunci, în entuziasmul meu de tânăr ce abia trecuse de 20 de ani, că aşa va fi tot timpul. Dar lumânările s-au stins foarte repede. Am uitat de Revoluţia Oamenilor.
Ne-am aruncat orbeşte în teoriile conspiraţiei, adesea pentru a le folosi ca pe un ciocan bun de dat în capetele celor pe care i-am considerat adversari politici.

Sigur, nu trebuie să fim nişte naivi. Nu ne putem imagina că evenimentele din România anului 1989 se aflau în afara sferei de interese a serviciilor secrete din ţările vecine sau ale marilor puteri. Cu toţii erau aici şi încercat să îşi plaseze oamenii din umbră în noile structuri. Probabil, au şi reuşit.

Iar nişte oameni mai bine organizaţi, mai motivaţi şi de o mie de ori mai cinici decât restul, au pus mâinile pe putere.

Putea fi altfel? De cine ar fi ascultat atunci Armata şi Securitatea? Dar clasa directorimii comuniste, în rândurile căreia se găseau şi destui tehnicieni capabili? Dar eşaloanele doi şi trei ale partidului comunist, care controlau practic toată economia şi administraţia?

Şi apoi, aşa cum nu există revoluţie fără revolta maselor, nu există nici revoluţie fără conspiratori. Îi găsim şi în revoluţia americană, şi în cea franceză, şi în cea bolşevică, şi în cea cubaneză, şi în toate celelalte. Dacă în România, conspiratorii au acceptat în mod conştient să-şi spele mâinile în sângele oamenilor nevinovaţi, chemaţi să apere Revoluţia cu mâinile goale, la Televiziune, în Piaţa Revoluţiei şi în alte locuri, atunci ei trebuie să plătească. De aceea, Dosarul revoluţiei nu trebuie îngropat, el trebuie dus până la capăt, cu o dreaptă judecată.

Dar toate acestea nu umbresc Revoluţia Oamenilor! Oamenii aflaţi atunci în stradă şi tributul de sânge au deschis calea pluripartidismului şi a economiei de piaţă. „Perestroika” de tip sovietic nu a fost, în România, decât o iluzie de o seară, până când oamenii, da, oamenii, au strigat în piaţă „Fără comunişti!” şi „Jos comunismul!”. Să nu ne facem iluzii: mulţi dintre cei care preluaseră puterea se imaginau atunci şefi peste un partid unic, poate puţin mai deschis decât cel comunist, în cadrul unui „comunism cu faţă umană”.
Iar dacă putem transmite lecţia aceasta astăzi, când la orizontul democraţiei noastre se ridică nori de furtună, este pentru că, acum 20 de ani, nişte tineri curajoşi au stat în faţa blindatelor şi au înfruntat armele strigînd: „Vom muri şi vom fi liberi!” Să nu uităm ce a însemnat gestul lor. Şi să nu uităm de Revoluţia Oamenilor.

17 Decembrie. Timisoara cernita isi plange eroii

Timisoara este astazi in doliu. Acum 20 de ani, pe 17 decembrie, pe strazi se trageau primele focuri de arma si cadeau sub gloante primii tineri pe treptele Catedralei strigand Libertate! si Jos Ceausescu! In 17 decembrie 1989, timisorenii si-au invins cu adevarat frica. S-au opus ordinelor criminale venite de la Bucuresti care au fost executate de cativa indivizi zelosi ce nu intelegeau ca un mort, un ranit sau un arestat pot scoate in strada alti 10 sau 100 de oameni. In clipa in care s-a tras primul foc de arma in Timisoara, in seara zilei de 17 decembrie, comunismul in Romania a intrat pe un drum fara intoarcere.



Astazi, parintii, fratii si prietenii celor care au murit in decembrie 89 vor merge la Cimitirul Eroilor sa
aprinda o lumanare. Multi dintre cei care au pierdut pe cineva drag in Revolutie nu au nici acum
unde sa aseze o floare. Se vor strange insa, la fel ca in fiecare zi de 17 Decembrie, de 20 de ani incoace, pentru a-si aminti impreuna ca atunci... au murit niste oameni care nu si-au dorit decat libertate si o viata mai buna.

14 decembrie 2009

Decizie unanima a Curtii Constitutionale: Traian Basescu a fost ales presedinte al Romaniei. Ceremonia de validare va avea loc pe 16 decembrie


Validarea lui Traian Basescu in functia de presedinte al Romaniei va avea loc la 16 decembrie, a decis Curtea Constitutionala. Judecatorii au constatat in unanimitate ca, in urma turului de scrutin de pe 6 decembrie, Basescu este ales in functia de Presedinte al Romaniei, "intrunind cel mai mare numar de voturi din cele valabil exprimate". Ceremonia de validare in functia de Presedinte al Romaniei a fost stabilita pentru 16 decembrie 2009, ora 10:00, la sediul Curtii Constitutionale din Palatul Parlamentului.

Iata un fragment din comunicatul Curtii Constitutionale:

"In continuare, in exercitarea atributiilor sale constitutionale si legale, Curtea Constitutionala, cu unanimitate de voturi, a adoptat Hotararea nr. 42 din 14 decembrie 2009 privind stabilirea si aducerea la cunostinta publica a rezultatului alegerilor pentru functia de Presedinte al Romaniei, in cadrul celui de-al doilea tur de scrutin desfasurat la 6 decembrie 2009, hotarare care este definitiva, se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, si al carei dispozitiv este urmatorul:
1. Stabileste si aduce la cunostinta publica rezultatele alegerilor pentru functia de Presedinte al Romaniei, in cadrul celui de-al doilea tur de scrutin din 6 decembrie 2009.
2. Constata ca domnul Traian Basescu este ales in functia de Presedinte al Romaniei, intrunind cel mai mare numar de voturi din cele valabil exprimate.
3. Stabileste validarea alegerii domnului Traian Basescu in functia de Presedinte al Romaniei pentru 16 decembrie 2009, ora 10:00, la sediul Curtii Constitutionale din Palatul Parlamentului.
4. Prezenta hotarare este definitiva, se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, si se aduce la cunostinta prin presa".

Mircea Geoana: Vizita la Vintu a fost o greseala. Imi cer scuze fata de cei care au fost lezati de gestul meu


Mircea Geoana a declarat duminica seara ca gestul sau de a se duce in vizita la Sorin Ovidiu Vintu, cu o seara inainte de confruntarea cu Traian Basescu, a fost "o greseala". "A fost o greseala si vreau sa-mi cer scuze fata de cei care eventual au fost lezati de gestul meu", a spus liderul PSD, in cadrul unei emisiuni la Antena 3.

* "In mod evident, vizita la domnul Vintu cu o seara inainte de confruntare a fost o greseala. Dar faptul ca am recunoscut-o arata ca nu am avut nimic de ascuns, caci puteam sa mint bine merci, dar nu a fost stilul meu".

* "A fost o greseala si vreau sa-mi cer scuze fata de cei care eventual au fost lezati de acest gest al meu".(detalii pe http://bunadimineatabarlad.ro/

Control national asupra operatorilor de cablu TV si internet: 36 de operatori, opriti temporar de la prestarea serviciilor. Director ANPC: Cei mai mul

63 amenzi contraventionale in valoare de 327.500 lei, 74 de avertismente si oprirea temporara a prestarii serviciului pana la intrarea in legalitate pentru 36 operatori de servicii de cablu TV si internet din Romania sunt masurile luate de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), in urma unui control national efectuat in randul operatorilor de cablu TV si internet din Romania. Controlul, efectuat in perioada 9-20 noiembrie din acest an, a analizat 220 de operatori, pentru 137 dintre acestia constatandu-se abateri de la legislatie in privinta respectarii drepturilor consumatorilor.
Update: Mihail Meiu, director ANPC: Cei mai multi din cei 36 de operatori au reintrat in legalitate.(Articolul complet pe http://bunadimineatabarlad.ro/)

13 decembrie 2009

Peste 8,7 milioane euro la tragerea Loto 6/49 de duminică




Pentru tragerea Loto 6/49 de duminică Compania Naţională Loteria Română estimează la categoria I un fond de câştiguri în valoare de peste 36,8 milioane lei, aproximativ 8,7 milioane euro, potrivit companiei.

“În urma tragerii Loto 6/49 care a avut loc joi, 10 decembrie, la categoria I a jocului Loto 6/49 se înregistrează un report în valoare de 34.561.000,68 lei (peste 8,1 milioane euro). Pentru tragerea Loto 6/49 de duminică estimăm la categoria I un fond de câştiguri în valoare de peste 36,8 milioane lei (peste 8,7 milioane euro)”, se arată în comunicatul companiei.

În urma repartizării încasării la jocul Loto 6/49, din fondul de câştiguri rezultat se va aloca 50% categoriei I, 20% categoriei a II-a şi 30% categoriei a III-a.
Potrivit sursei citate, reportul la categoria I pentru jocul Noroc este de 271.387,69 lei, la categoria a II-a reportul este în valoare de 191.474,90 lei, la categoria a III-a se înregistrează un report în valoare de 17.633,66 lei, la categoria N+3 reportul este de 127.692,77 lei, iar la categoria N-3 se înregistrează un report în valoare de 37.227,97 lei.

Ultima dată, premiul de categoria I la jocul Loto 6/49 s-a câştigat în data de 7 iunie 2009 şi a fost în valoare de 46.171.670,14 lei.

11 decembrie 2009

ULTIMA ORA Senatorul PSD Catalin Voicu este audiat la DNA pentru trafic de influenta si dezvaluire de informatii clasificate


Senatorul PSD Catalin Voicu este audiat la aceasta ora de procurorii anticoruptie. Deocamdata, nu se stie motivul pentru care Voicu a fost convocat la DNA, dar surse citate de NewsIn vorbesc despre trafic de influenta si dezvaluire de informatii clasificate. Catalin Voicu, fost general SPP, este cunoscut pentru relatiile apropiate cu presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie.

Senatorul PSD Catalin Voicu a declarat pentru NewsIn ca nu stie de ce a fost ridicat, dar ca inca nu a dat nicio declaratie procurorilor intrucat isi asteapta avocatul.

"Am fost arestat din fata casei. Eram in masina senatoriala, am fost blocat de o masina de politie si scos cu forta. Mi s-a spus ca daca ma opun o sa-mi puna catusele. Nu am dat nicio declaratie procurorilor DNA, pentru ca imi astept avocatul. Nu stiu de ce am fost arestat, dar ganditi-va ca in acest moment Comisia de Aparare din Senat, al carei vicepresedinte sunt, l-a audiat pe directorul STS, Marcel Opris, iar noi vrem sa continuam cercetarile", a declarat Voicu, pentru NewsIn, aflat in acest moment la DNA.

Hrebenciuc: Este extrem de ciudat ca tocmai acum se intampla acest lucru

Viorel Hrebenciuc a declarat ca, in conditiile in care Voicu este senator al Romaniei, nu putea fi convocat la DNA cu mandat de aducere "decat daca a fost vorba de un flagrant".

"Dupa cum mi-a povestit, pare un abuz al procurorilor", a spus Hrebenciuc, care a fost sunat de Voicu in aceasta dimineata.

"Arestarea sa e legata de reconcilierea de care vorbea Basescu. Este extrem de ciudat ca tocmai acum se intampla acest lucru", afirma Hrebenciuc.

El a adaugat ca PSD va lua atitudine in acest caz: "Evident ca vom lua atitudine pentru ca nu poti sa salti de pe strada un senator al Romaniei ca si cum e ultimul borfas".

Marian Vanghelie l-a vrut pe Catalin Voicu la Interne

Catalin Voicu, fost general SPP, este cunoscut pentru relatiile apropiate cu presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie.

Mai multe surse din PSD au legat demiterea lui Gabriel Oprea, la inceputul acestui an, din fruntea Ministerului de Interne de incercarea lui Marian Vanghelie de a-l impune pe senatorul Catalin Voicu in pozitia de ministru.

Academia Catavencu scria, la sfarsitul anului 2008, ca Voicu a ajuns, pe filiera Ioan Talpes, consilier de securitate al lui Iliescu, in mandatul 2000-2004.

Catalin Voicu a fost adus la sediul DNA in baza unui mandat de aducere pentru a fi audiat intr-un dosar in care este invinuit, precizeaza Mediafax, care citeaza surse oficiale.

Catalin Voicu este vicepresedintele Comisiei pentru Aparare din Senat.

Potrivit celei mai recente declaratii de avere completate, senatorul are in proprietate doar un teren agricol de 4,9 hectare in comuna Calugareni din judetul Giurgiu, mostenit in anul 1996 de sotia sa.

El a precizat in declaratia de avere ca locuieste impreuna cu parintii sai in imobilul proprietate a acestora. Politicianul are doua masini, un Peugeot 106 cumparat in 1996 si un BMW X3 achizitionat in 2006.

Voicu a fost ales senator in Colegiul 9 din Bucuresti in urma scrutinului din 30 noiembrie 2008.

In legislatura 2004 - 2008, Voicu a fost deputat.

Voicu si Ministerul de Interne: General la 38 de ani

Numele lui Catalin Voicu a fost vehiculat pentru portofoliul Ministerului Administratiei si Internelor in Guvernul PSD-PDL, in decembrie 2008. El este considerat un apropiat al lui Marian Vanghelie.

Deputatul PSD Catalin Voicu declara, la acea vreme, ca este recomandat pentru desemnarea ca ministru al Administratiei si Internelor de faptul ca provine din lumea Internelor, avand expertiza necesara pentru acest domeniu. Vociu a precizat ca gradul de general, pe care il detine de la 38 de ani, reprezinta o chestiune maximala in cariera militara, intrucat gradul de maresal nu se confera decat in timpul razboiului.

La acel moment, el isi disputa in partid functia de ministru de Interne cu Liviu Dragnea si Gabriel Oprea.

Presedintele Traian Basescu a declarat, in 16 octombrie, la B1 TV, ca afirmatiile lui Marian Vanghelie despre arhiva DGIPI pot fi reale, deoarece fostul ministru Dan Nica a pus acest serviciu secret la dispozitia presedintelui PSD Bucuresti, a lui Mitica Iliescu si Catalin Voicu.

Nasul

Jurnalista Catalina Matei scrie, pe blogul ei, ca Voicu sau "Nasul", cum ii place sa i se spuna, a facut Scoala militarã de ofiteri activi de transmisiuni de la Sibiu, a absolvit Dreptul la Academia de Politie, intre 1986 - 1997 - a fost ofiter activ si a fost decorat si cu Virtutea Militarã in grad de Cavaler. Acum este general SPP, in rezerva.

"Cine e Catalin Voicu? Pe scurt, un mafiot extrem de periculos. Omul de casa al lui Mitica Iliescu. Se ocupa cu afacerile lui murdare. Si asta a facut toata viata. A jonglat cu dosarele si a devenit un as al santajului, prevalandu-se siguranta nationala si de antetul Departamentului Securitatii Nationale. Pentru ca da, Catalin Voicu a lucrat si pe la Palatul Cotroceni. In ultimul mandat al lui Ion Iliescu, potrivit sursei citate.

Curtea de Apel Bucuresti judeca cererea PSD de conservare a probelor prin care isi sustine acuzatiile de fraudare a alegerilor

Curtea de Apel Bucuresti judeca, vineri, cererea social-democratilor de conservare a probelor prin care isi sustin acuzatiile de fraudare a celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale. Argumentul invocat de PSD in favoarea acestei actiuni este ca probele sa nu fie distruse, in eventualitatea unui posibil proces - informeaza Agerpres.

Totodata, social-democratii au facut solicitari similare catre Ministerele de Externe si Interne, Autoritatea Electorala Permanenta, Biroul Electoral Central si Serviciul de Telecomunicatii Speciale.

Reamintim ca PSD a decis sa conteste rezultatele alegerilor prezidentiale. "Nu putem sa ramanem impasibili in fata celor cinci milioane de romani care ne-au acordat increderea si a democratiei romanesti" - a afirmat liderul social-democratilor, Mircea Geoana.

In opinia lui Traian Basescu, demersul PSD de contestare a alegerilor prezidentiale este democratic, constitutional si legal. "Toti avem obligatia sa privim aceste evenimente cu calm. Cea mai buna atitudine e cea pe care eu o am - cu calm, cu care sa privim la zbaterea politicienilor" - a adaugat Basescu.

10 decembrie 2009

Spirala ciudata pe cerul Norvegiei inaintea sosirii presedintelui Obama pentru a primi premiul Nobel. Speculatii: vine de la o racheta ruseasca

Spirala norvegiana, o lumina ciudata care a aparut pe cerul Novegiei miercuri noaptea, a atras atentia localnicilor care au fotografiat fenomenul postat si pe YouTube.

Lumina a fost observata doar cu cateva ore inainte ca presedintele american Barack Obama sa sustina la Oslo un discurs cu ocazia primirii premiului Nobel pentru Pace.




Speculatiile asupra acestei lumini ciudate au fost dintre cele mai diverse. S-a spus chiar ca ar proveni de la o racheta ruseasca sau de la un meteorit, scrie presa internationala de joi. Ministrul norvegian al Apararii a spus ca lumina a venit probabil in urma testarii unei rachete rusesti, dar misterul a devenit si mai mare dupa ce Rusia a dezmintit ca ar fi testat o racheta in acea zona.

Institutul meteorologic norvegian a fost asaltat cu telefoane.

Laureat surpriza al premiului Nobel la mai putin de un an de cand a preluat mandatul la Casa Alba si fara un succes diplomatic major la activ, presedintele american urmeaza sa-si primesca premiul Nobel pentru Pace joi la Oslo, tocmai la noua luni dupa ce a decis trimiterea a inca 30.000 de soldati americani in Afganistan.

Obama soseste la Oslo joi dimineata. El si-a redus la minimum vizita in Norvegia care va dura doar o zi, in loc de trei cum era asteptat. Obama a renuntat si la dejunul cu regele Harald si nu va participa nici la traditionalul concert Nobel care va avea loc vineri.

In fata hotelului unde ca fi cazata familia prezidentiala, sunt asteptate joi proteste fata de angajamentul americanilor in Afganistan.

Potrivit unui sondaj aparut saptamana aceasta in SUA, doi americani din trei cred ca Obama nu merita premiul Nobel.

9 decembrie 2009

SORIN OVIDIU VANTU DAT IN COMNSEMN LA FRONTIERA!


Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu a fost dat in consemn la frontiera intr-un dosar deschis de procurori in vara acestui an in cazul Nicolae Popa, considerat mana dreapta al celui care trece drept parintele FNI, au declarat pentru HotNews.ro surse apropiate anchetei. Popa a fugit din tara in urma cu noua ani dupa prabusirea Fondului National de Investitii. A fost condamnat in dosarul FNI in iunie 2009 la 15 ani de inchisoare. Tot atunci, s-a emis un mandat european de arestare. Popa a fost arestat provizoriu in Indonezia pe data de 2 decembrie. Ministerul Justitiei a transmis miercuri cererea de extradare a lui Nicolae Popa din Indonezia.

PSD cumpara voturi pentru Mircea Geoana

ATENTIE!In urma numeroaselor sesizari facute de cititori,ne vedem obligati in specifica ca nu ne asumam raspunderea pentru materialul video urmator.Insa multe asemenea materiale,pot fi executate la comanda de catre partidele implicate in campanie,fenomen pe care noi vrem sa il facem cunoscut.