NE-AM MUTAT LA ADRESA:   BDBNEWS.RO

Știri locale | Bârlad | Sursa ta zilnică de știri! - BDB NEWS

21 decembrie 2009

Frig,politica si criza.

Cuvinte de actualitate si totodata care ne leaga cat de cat intrun popor lovit de-a lungul anilor.Singurele cuvinte pe care noi romanii le mai avem in comun.Dupa 20 de ani am ajuns cu totii sa privim in urma si sa incercam sa intelegem ce s-a intamplat.Si daca nu am inteles pana cum,sunt slabe sanse sa o mai facem.Nu pentru ca am fi un popor cu dificultati in gandire,ci doar pentru motivul ca au avut altii grija in a ne face sa nu vedem ce trebuie.
Din pacate e frig si pentru ca,cei care ne conduc,poarta interese diferite.Altele decat cele pentru care noi i-am ales.Ne-au readus aminte ca si noi cei multi contam o data la 4 sau 5 ani.Atat.Sa fii important o zi la cativa ani e deja prea mult.
Silviu Brucan spunea in '89 ca romanii vor avea nevoie de 20 de ani sa deprinda democratia.Au trecut 20 de ani si inca nu ne-am deprins cu aceasta notiune.Multi au inteles democratia la modul personal,neavand nimic in comun cu adevaratul sens al cuvantului.In zilele revolutiei au murit mii de oameni,sub deviza: "sa ne fie mai bine noua celorlalti!".Si se pare ca dupa atatia ani,unora le e mai bine.Macar ei,sa aprinda cate o lumanare in memoria celor multi si sa le multumeasca pentru jertfa.Noi,restul celor multi,sa ne uitam la televizor si sa incercam sa intelegem cum ar fi fost sa facem parte din categoria celor "care o duc mai bine".
E frig.E criza.Poate ca a ramas ceva neatins de criza.Vine constant an de an si e singurul martor pe care nu il putem uita.A luptat cot la cot cu revolutionarii in Decembrie '89.E singurul lucru pe care nimeni nu ni-l poate lua.Frigul.
Noi nu ne uitam eroii care au crezut cu adevarat ca isi dau viata pentru o cauza nobila,asa cum nici ei nu si-au uitat apropiatii in acele ultime clipe in care se aflau in bataia armelor.Dumnezeu sa-i odihneasca in pace!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

BunaDimineataBarlad militeaza pentru exprimarea civilizata si isi rezerva dreptul de a sterge/edita comentariile care depasesc limitele limbajului civilizat, comit atacuri la persoana precum si comentariile cu tenta antisociala, caracter rasist sau xenofob. Comentatorii ce nu respecta conditile mai sus mentionate vor fi tratati ca atare.