NE-AM MUTAT LA ADRESA:   BDBNEWS.RO

Știri locale | Bârlad | Sursa ta zilnică de știri! - BDB NEWS

30 decembrie 2009

Antarctica s-a mutat la Barlad.


Ineficienţa autorităţilor locale continuă să aducă la disperare bârlădenii care se văd nevoiţi să înoate prin nămeţii şi mocirla care au cuprins întreg oraşul.
Odată cu creşterea temperaturilor, circulaţia pe străzi se transformă într-o veritabilă aventură, deopotrivă pentru pietoni şi conducătorii auto. Dacă eşti simplu pieton, trebuie să te înarmezi cu multă răbdare şi nervi pe măsură pentru că ai de înfruntat nămeţi în care te afunzi până la genunchi, bălţi de apă şi zăpadă în plin proces de topire, ca să nu mai vorbim că rişti să ajungi cu “roatele” în sus din cauza stratului de gheaţă de dedesubt.
Situaţia este aceeaşi pentru aproape întreg oraşul. Nici măcar principalele artere ale Bârladului nu se pot lăuda cu o stare mai bună. Nu mai vorbim despre trotuare, pe care eşti nevoit să
mergi cu mare atenţie pentru că ori rişti să-ţi rup gâtul din cauza gheţii, ori ţi se afundă picioarele în bălţi sau zăpada mustind a apă. Cu alte cuvinte, un calvar.
Aceleaşi probleme le întâmpină şi şoferii. În toate aceste zile, traficul rutier din oraş a fost de-a dreptul sugrumat din cauza condiţiilor execrabile în care s-a prezentat carosabilul. S-a mers bară la bară, cu viteză mică, pentru că altfel exista riscul de a derapa pe gheaţă. Nu puţini au fost şoferii care au tras o spaimă bună după ce maşinile au derapat violent, fiind la un pas de a intra pe contrasens sau în vreun stâlp ori copac de pe marginea străzii. Nu mai vorbim de cei care de zile întregi au renunţat la a mai ieşi cu maşina în oraş tocmai din cauza condiţiilor de drum.
Bârlădenii din cartierele mărginaşe, indiferent că vorbim de cele de pe vatra veche a oraşului (Munteni, Podeni) sau din zonele înalte ale urbei (Deal, Deal II, Mihai Eminescu, Ţuguiata, Cotu Negru etc.), ne-au spus că nu au văzut vreun utilaj de deszăpezire nici atunci când a nins, nici după ce urgia s-a oprit. Probabil că edilii bârlădeni au sperat că, dacă tot s-a încălzit,
Mama Natură le va da o mână de ajutor. Nu s-au gândit că zăpada căzută a fost în cantităţi imense.
Abia în ultimele 48 de ore au putut fi văzute prin oraş echipe de lucrători înarmate cu lopeţi care se “chinuiau” să spargă gheaţa sau să înlăture zăpada din apropierea trecerilor pentru pietoni (bineînţeles, doar cele de pe Bulevardul Republicii). Nu vă închipuiţi că erau zeci şi zeci de echipe. La un scurt “raid” prin oraş, ieri nu am reuşit să vedem decât câteva echipe de acest gen, în doar două locaţii: zona Stadion şi intersecţia de la Cerbul de Aur. În rest, nimic!(Obiectiv,Editia de Vaslui)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

BunaDimineataBarlad militeaza pentru exprimarea civilizata si isi rezerva dreptul de a sterge/edita comentariile care depasesc limitele limbajului civilizat, comit atacuri la persoana precum si comentariile cu tenta antisociala, caracter rasist sau xenofob. Comentatorii ce nu respecta conditile mai sus mentionate vor fi tratati ca atare.