NE-AM MUTAT LA ADRESA:   BDBNEWS.RO

Știri locale | Bârlad | Sursa ta zilnică de știri! - BDB NEWS

17 decembrie 2009

17 Decembrie. Timisoara cernita isi plange eroii

Timisoara este astazi in doliu. Acum 20 de ani, pe 17 decembrie, pe strazi se trageau primele focuri de arma si cadeau sub gloante primii tineri pe treptele Catedralei strigand Libertate! si Jos Ceausescu! In 17 decembrie 1989, timisorenii si-au invins cu adevarat frica. S-au opus ordinelor criminale venite de la Bucuresti care au fost executate de cativa indivizi zelosi ce nu intelegeau ca un mort, un ranit sau un arestat pot scoate in strada alti 10 sau 100 de oameni. In clipa in care s-a tras primul foc de arma in Timisoara, in seara zilei de 17 decembrie, comunismul in Romania a intrat pe un drum fara intoarcere.



Astazi, parintii, fratii si prietenii celor care au murit in decembrie 89 vor merge la Cimitirul Eroilor sa
aprinda o lumanare. Multi dintre cei care au pierdut pe cineva drag in Revolutie nu au nici acum
unde sa aseze o floare. Se vor strange insa, la fel ca in fiecare zi de 17 Decembrie, de 20 de ani incoace, pentru a-si aminti impreuna ca atunci... au murit niste oameni care nu si-au dorit decat libertate si o viata mai buna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

BunaDimineataBarlad militeaza pentru exprimarea civilizata si isi rezerva dreptul de a sterge/edita comentariile care depasesc limitele limbajului civilizat, comit atacuri la persoana precum si comentariile cu tenta antisociala, caracter rasist sau xenofob. Comentatorii ce nu respecta conditile mai sus mentionate vor fi tratati ca atare.