NE-AM MUTAT LA ADRESA:   BDBNEWS.RO

Știri locale | Bârlad | Sursa ta zilnică de știri! - BDB NEWS

14 iulie 2009

România mereu surprinzătoare: Un sat din judeţul Hunedoara nu are telefonie, dar are internet

Nu au reţea de telefonie şi nici acces la alte tehnologii moderne. Sunt însă utilizatori împătimiţi ai internetului. Vorbim despre locuitorii satul Lelese din judeţul Hunedoara. Printr-un program al Băncii Mondiale, satul are un centru de internet, care e plin în permanenţă.
Ministerul Comunicaţiilor a montat în sat fibra optică. La primărie, la şcoală şi la acest centru de calculatoare. Învăţătoarea din sat a făcut cursuri, apoi i-a învăţat şi pe copii. Acum stă în sala de internet cot la cot cu cei mici. Unii dintre ei se joacă, alţii învaţă. Doamna învăţătoare vorbeşte pe messanger cu fiica ei plecată în Spania.

"Noi avem calculator la şcoală. Fiecare copil are. Vinerea am ore de informatică şi lucrez cu ei foarte multe, le place", spune învăţătoarea.

Într-un colţ, doi puşti se joacă în reţea. După cum se mişcă ai impresia că se ceartă, dar...nici vorbă de aşa ceva. Bianca are 13 ani. A ales un joc de cultură generală. E încă la început, dar se descurcă bine.

Locuitorii din Lelese speră că pe viitor vor putea avea acces şi la alte tehnologii, la care acum doar visează.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

BunaDimineataBarlad militeaza pentru exprimarea civilizata si isi rezerva dreptul de a sterge/edita comentariile care depasesc limitele limbajului civilizat, comit atacuri la persoana precum si comentariile cu tenta antisociala, caracter rasist sau xenofob. Comentatorii ce nu respecta conditile mai sus mentionate vor fi tratati ca atare.