NE-AM MUTAT LA ADRESA:   BDBNEWS.RO

Știri locale | Bârlad | Sursa ta zilnică de știri! - BDB NEWS

2 iulie 2009

Avionul Air France prăbuşit în Atlantic nu a fost distrus în zbor

Biroul de anchete şi analize, BEA, care se ocupă de ancheta tehnică asupra accidentului avionului Airbus A330, care a dispărut între Rio de Janeiro şi Paris, a spus joi că "avionul nu a fost distrus în zbor".
BEA a mai spus că sondele pentru măsurarea vitezei, "sondele Pitot", ar putea constitui un element, dar că ancheta nu indică, deocamdată, că ele ar fi provocat prăbuşirea.

"Avionul nu a fost distrus în zbor", a declarat Alain Bouillard, responsabil pentru anchete al BEA. "Avionul pare să fi lovit suprafaţa apei în linie de zbor, cu o puternică acceleraţie verticală", a adăugat el, prezentând un raport de etapă. Acest lucru înseamnă că aparatul a atins suprafaţa apei cu partea de jos a fuselajului, iar puternica acceleraţie verticală ar putea fi consecinţa impactului aparatului cu suprafaţa apei.

Nu a fost găsită nicio vestă de salvare umflată. "Lipsa vestelor de salvare umflate arată că pasagerii nu erau pregătiţi de o amerizare", a spus ofcialul.

Incriminate de către sindicatele piloţilor Air France, sondele de viteză nu pot fi, în acest stadiu, considerate ca aflându-se la originea catastrofei.

Primele elemente ale anchetei, la câteva zile după dramă, au ilustrat "incoerenţe" în măsurarea vitezei, ceea ce a incriminat sondele Pitot. Mai multe incidente tehnice ce au implicat sonde Pitot la avioane A330 Air France au fost înregistrate în ultimii ani.

De la 6 iunie au fost găsite 640 de elemente ale avionului.

BEA a mai spus că nu are deocamdată rezultatul autopsiilor efectuate în Brazilia asupra cadavrelor găsite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

BunaDimineataBarlad militeaza pentru exprimarea civilizata si isi rezerva dreptul de a sterge/edita comentariile care depasesc limitele limbajului civilizat, comit atacuri la persoana precum si comentariile cu tenta antisociala, caracter rasist sau xenofob. Comentatorii ce nu respecta conditile mai sus mentionate vor fi tratati ca atare.